Славата и богатството не дават имунитет срещу проблеми със закона. Всъщност понякога правят известните и богатите дори по-податливи. Често много такива личности често например укриват данъци, но някои имат далеч по-сериозни провинения - дори се налага да прекарат известно време зад решетките.

Шакира и обвиненията в данъчна измама, отправени към певицата и действията, които предприе тя

В какво обвиняват Шакира

И какво смята певицата по въпроса

Ето 10 известни личности, на които им се е наложило да влязат в затвора, и как точно са пристъпили закона, за да се озоват на топло. 

Марк Уолбърг

Снимка 525342

Източник: GettyImages

Актьорът има своите проблеми с пристрастяване към алкохол и наркотици и е обвинен в нападение на двама виетнамци, след като се напива много сериозно през 1998 г. Осъден е на две години затвор, но излежава само 45 дни.

Фелисити Хъфман

Актрисата от "Отчаяни съпруги" е в центъра на скандала с приема в колежи, който нашумява през 2019 г. Хъфман и редица други богати родители са осъдени на заговор за оказване на влияние върху приема в колежи в най-добрите университети в полза на техните деца.

Снимка 520210

Източник: Instagram / felicityhuffmanfans

Хъфман получава 14-дневна присъда, както и 250 часа общественополезен труд и глоба от 30 хиляди щатски долара.

Шон Пен

Снимка 561889

Източник: GettyImages

Той многократно привлича вниманието върху себе си, заради изблици на насилие. През 1987 г. е осъден на 60 дни затвор, след като удря статист на снимачната площадка на филма "Цветове". По онова време е в изпитателен срок за други две посегателства.

Марта Стюарт

Марта Стюарт е популярна телевизионна водеща, любител на дома, готвенето и начина на живот. Изненадващо е да научим, че е замесена в скандал за търговия с вътрешна информация през 2003 г.

Снимка 366353

Източник: GettyImages

Обвинена е в измама с ценни книжа, възпрепятстване на правосъдието и заговор. Стюарт прекара пет месеца в затвора и още пет под домашен арест, уточняват от Stars Insider. 

Робърт Дауни Джуниър

Снимка 569119

Източник: GettyImages

Актьорът често има проблеми със закона в пика на своята наркотична зависимост. Той е арестуван по множество обвинения, свързани с наркотици, и в крайна сметка прекарва почти година в затвора, след като нарушава условното си освобождаване.

Майк Тайсън

Снимка 579077

Източник: GettyImages

Боксьорът излежава три години в затвора през 90-те години за изнасилване на 18-годишно момиче. Продължава да твърди, че е неправомерно обвинен.

Линдзи Лоън

Снимка 579772

Източник: GettyImages

Линдзи Лоън преминава през тежък период, докато се бори със зависимостта си от алкохола и е обвинена в шофиране в нетрезво състояние през 2007 г. Осъдена е на две седмици затвор, защото не посещава задължителните часове за обучение при проблеми с алкохола.

Уесли Снайпс

Снимка 583401

Източник: GettyImages

Актьорът излежава три години зад решетките между 2010 и 2013 г. Той е осъден за неплащане на данъците си от 1994 до 2000 г.

Лорин Хил

Снимка 583402

Източник: GettyImages

Певицата и активистка Лорин Хил също е осъдена на три месеца през 2013 г. за неплащане на данъците си. Тя излежава присъдата си и скоро след това издава песента "Consumerism".

Кортни Кокс, Никол Кидман, Гуинет Полтроу - 9 известни личности, които съжаляват за пластичните си операции

Звездите, които съжаляват за пластичните си операции

Проба-грешка

50 Cent

Снимка 336412

Източник: GettyImages

Рапърът се запознава от първа ръка със затвора, където прекарва шест месеца. При това - още когато е само на 16 години. Той е изпратен в поправителен дом за непълнолетни, след като е осъден за няколко престъпления, свързани с наркотици.