Има големи спорове около това дали филмите за супергерои трябва да получават възможността да се борят за най-престижната награда в киното - Оскар.

Оскари 2019 и кои са големите победители

Оскари 2019 и кои са големите победители

Златна статуетка за...

"Черната пантера" влезе в историята като първия такъв, номиниран в категорията за най-добър филм. Разбира се, нямаше шанс срещу "Зелената книга", но подвигът си е забележителен.

Очакваме с нетърпение номинациите за следващите Оскари, а докато го правим се натъкнахме на едно интересно изказване на Джо Русо.

Джо и Брат му Антъни са отговорни за четири филма от киновселената на Marvel. Това са "Завръщането на първия отмъстител" (2014 г.), "Първият отмъстител: Войната на героите" (2016 г.), "Отмъстителите: Война без край" (2018 г.) и "Отмъстителите: Краят" (2019 г.).

Джо Русо сподели пред Daily Beast, че Робърт Дауни Джуниър заслужава да получи Оскар за представянето си в "Отмъстителите: Краят". Режисьорът признава, че целта на Marvel Studios не е да прави филми, които да се борят за награди, а да забавляват аудиторията.

"Отмъстителите: Краят", "Аватар" и новият лидер по приходи в бокс офиса

"Аватар" на колене пред "Отмъстителите: Краят"

"Отмъстителите: Краят" пренаписа историята

Именно в аудиторията пък смята, че Aкадемията трябва да вслушат, защото след премиерата на "Отмъстителите: Краят" хората са останали очаровани от играта на Робърт Дауни Джуниър.