Водещ на "Биг Брадър", успешен комик, влиятелна фигура в шоубизнеса на Великобритания в последните две десетилетия, холивудска звезда, бивш съпруг на Кейти Пери. А отскоро - поредният известен мъж, обвинен в изнасилване, сексуален тормоз и непристойно поведение.

Андрю Тейт с обвинения за изнасилване и трафик на хора в Румъния

Инфлуенсърът, обвинен в изнасилване и трафик на хора в Румъния

Обвинения и за други престъпления още се разследват

Говорим за Ръсел Бранд - 48-годишният комик, който през изминалия уикенд беше уличен в горното след мащабно журналистическо разследване на Sunday Times, Тhe Times и предаването на Channel 4 Dispatches.

За момента четири жени свидетелстват за сексуалните посегателства на Бранд срещу тях, случили се в периода 2006 г. - 2013 г. Първата жена твърди, че водещият я е изнасилил в дома си в Лос Анджелис, а Тhe Times потвърждават, че са видели медицинско свидетелство за случилото се.

Снимка 634268

Източник: GettyImages

Друга жена разказва, че водещият я е подлагал на сексуален тормоз, когато е била 16-годишна, а той е бил прехвърлил 30-те. Тормозът над третата свидетелствала срещу Бранд се е случил, докато тя е работила за него в Лос Анджелис, а той я е заплашил, че ще я съди, ако разкаже публично за случилото се. Четвъртото обвинение идва от жена, която говори за сексуален, психически и физически тормоз.

Ръсел Бранд отрича всички тези обвинения и казва, че връзките му винаги са се базирали на "взаимно съгласие", цитират го от ВВС. Полицията за момента не е започнала разследване, защото все още няма официално подадени сигнали към нея.

Кевин Спейси - невинен по всички обвинения за сексуално насилие

Голямата победа на Кевин Спейси

Съдът има окочателно решение и по деветте обвинения

В същото време в медийните и киносредите във Великобритания от години поведението на Бранд към жените е "обществена тайна". Комедийната актриса Лондон Хюс разказва пред Guardian, че "няма нито една" нейна колега в страната, която да не е била наясно с атаките му и която да не е знаела, че трябва да го избягва при всички обстоятелства.