Когато си на седем години, различните видове титли във вековен и достолепен кралски двор като английския вероятно изглеждат нещо много сложно. Скоро обаче принцеса Шарлот ще трябва да започне да се оправя с тях, защото ще я касаят лично.

Принцеса Шарлот, рожденият й ден и новите портрети от майка й Кейт Мидълтън

Принцеса Шарлот вече не е толкова палава

Ето каква е причината

Единствената дъщеря на принц Уилям и Кейт Мидълтън съвсем наскоро "преживя" промяна във фамилното си име. Преди смъртта на кралица Елизабет тя, както и братята й принц Джордж и принц Луис, носеха фамилията Кембридж.

Откакто майка им и баща им станаха принц и принцеса на Уелс обаче, и децата им се сдобиха с фамилия Уелс. А вероятно много скоро принцеса Шарлот ще е известна и с друга титла - херцогиня на Единбург.

Снимка 582945

Източник: GettyImages

Източник, близък до кралския двор, разкрива пред Mail Online, че крал Чарлз планира да даде тази титла на внучката си. Тя е наистина специална - преди да стане кралица, Елизабет Втора е носела титлата херцогиня на Единбург.

Според информацията това би бил един трогателен начин за връзка между Шарлот и прабаба й. Освен това Шарлот ще е първата принцеса, която няма да е задмината от по-малкия си брат в реда за наследяване на престола - ако по някаква причина по-големият й брат Джордж не бъде крал или пък няма деца, тя може да го наследи като кралица.

Снимка 597068

Източник: GettyImages

Вероятно това е причината крал Чарлз да не дава титлата херцог на Единбург на най-малкия си брат принц Едуард. Тя беше носена от принц Филип - съпругът на кралица Елизабет, преди смъртта му през април 2021 г.