Принцеса Хая е бившата шеста законна съпруга на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум - емира на Дубай. Двамата имат брак от 2004 до 2019 г., когато тя решава да избяга заедно с децата си във Великобритания, защото се страхува за живота си.

По време на делото за попечителство, което двамата бивши съпрузи водиха наскоро, а Хая успя да спечели, станаха публично достояние доста интересни факти за личния й живот. Според свидетелства в съдебната зала, тя е имала двегодишна авантюра с 37-годишния Ръсел Флауърс - британски бодигард, доверен и на кралския двор.

Принцесата си го е харасала по време на честите визити на Острова, държала е винаги да ползва услугите му и е успяла да го съблазни със скъпи подаръци.

Принцеса Хая и шейх Мохамед

Източник: GettyImages

Принцеса Хая и шейх Мохамед

Според различни твърдения, тя е похарчила близо 1.6 милиона долара за различни вещи, като часовник и ретро пистолет, с които да си купи не само вниманието, но и мълчанието на Флауърс, за да не разбере съпругът й какви ги върши.

Огромни суми обаче й се наложило да раздаде и на приближени и колеги на любовника си, които също били наясно с тяхната уж тайна връзка и лесно мълвата можело да стигне до ушите на шейх Мохамед. Заради авантюрата си с Хая пък бодигардът се развел със съпругата си, предава New York Post.

Принц Уилям, The Crown и защо сериалът ядоса сина на принц Чарлз и принцеса Даяна

Сериалът, който разгневи принц Уилям

Пореден удар за херцога

Днес принцеса Хая живее заедно с двете си деца, над които вече има законно попечителство, в имение за 113 милиона долара в Кенсингтън. А спомените от миналото явно няма да спрат скоро да я преследват.