През тази година се очакват няколко сватби в кралските семейства (цели две за това на Йордания), както и раждането на няколко кралски бебета - принцеса Йожени беше последната, която сподели радостната новина, че е бременна.

Принцеса Йожени, Джак Бруксбанк и новината за втората бременност на дъщерята на принц Андрю

Изненадваща новина за английското кралско семейство

Идва от принцеса Йожени

Чак сега обаче научаваме за една кралска сватба, състояла се преди седмица. Един от най-богатите хора в света - султанът на Бруней, омъжи една от дъщерите си. Принцеса Азема Болкиах вече е съпруга на принц Бахар ибни Джефри Болкиах.

Съвпадението във фамилиите на младоженците не е случайно - двамата са първи братовчеди. Докато 38-годишната Азема е дъщеря на султан Хасанал Болкиах, принц Бахар е син на брата на султана Джефри Болкиах.

Тържествата, свързани със сватбата, са започнали още на 8 януари в банкетната зала на резиденцията на султана Истана Нурул Иман. В следващите дни са се състояли седем официални церемонии.

Сред тях са размяната на дарове между семействата на младоженците, представянето на новия им герб, тридневна сватбена церемония, официална вечеря и финален ритуал по бракосъчетанието, който се е състоял на 15 януари, поясняват Borneo Bulletin.

Част от снимките от събитието са виждаме на официалния профил на принц Матин - по-малкия брат на принцеса Азема и един от най-желаните ергени не само в Бруней, но и в цяла Азия. "Толкова съм щастлив за скъпата ми сестра и за Б.Дж.Б", написа той към една от фотографиите.