Посещението на принц Уилям в Ню Йорк по повод обявяването на финалистите на наградите му Earthshot Prize беше дългоочаквано за милиони хора в САЩ. Да, някои останаха разочаровани от това, че не видяха принцесата на Уелс.

Кейт Мидълтън пропуска Earthshot Awards както в Ню Йорк, така и в Сингапур

Кейт Мидълтън разочарова американците

Неочаквана новина за принцесата

Но дори без Кейт Мидълтън принцът успя да побере в едва двата си дни в Америка няколко ангажимента и много срещи с местните. Той свърши основната си задача - обяви 15-имата финалисти, които ще се състезават за петте награди от 1 милион британски паунда.

Повече от 1000 човека и организации участваха в конкурса на Earthshot, а печелившите са от шест различни континента. Кой ще бъде отличен ще научим на 7 ноември в Сингапур, където отново Уилям ще обяви победителите.

Снимка 634612

Източник: GettyImages

Междувременно престолонаследникът на Великобритания посети две близки до сърцето му места в Ню Йорк. На доковете на града той се срещна с активистите от Billion Oyster Project - организация, която събира празните черупки от стриди от ресторантите в града, за да ги рециклира.

На втория ден от визитата си Уилям пожела да посети пожарната станция The Ten House, която се намира в близост до Световния търговски център. При атентатите от 2001 г. шестима от пожарникарите й загиват при изпълнение на дълга си.

Снимка 634611

Източник: GettyImages

Принцът се срещна с ветерани пожарникари и нови попълнения на пожарната, като показа искрен интерес към работата им. "Беше много заинтригуван от всичко и имаше много различни въпроси", разказва пожарникарят Хамза Ахмед пред People.

Снимка 634610

Източник: GettyImages

След срещата си в пожарната Уилям излезе по улиците на Ню Йорк, за да се срещне, поговори и да позира за снимка с жители и гости на града. Дори успя да получи подаръци за децата си - три тениски с класическия надпис I Love NY.