Миналата седмица след еднодневно отлагане Уилям Шатнър се превърна в най-възрастният човек, който е имал възможността да лети в Комоса.

Уилиям Шатнър, Blue Origin и защо полетът на актьора до Космоса бе отложен

Защо отложиха полета на Уилиям Шатнър до Космоса

Ще има ли нов рекорд

И ако актьорът, и Джеф Безос и компания се радват за постижението, то не всички са на тази вълна - принц Уилям например. Пред BBC Уилям разкритикува не само полета на Уилям Шатнър, но и тези преди него, в които участници бяха съвсем обикновени хора, а не астронавти.

Принц Уилям смята, че трябва да впрегнем най-великите умове на планетата в опит да я спасим, а не да търсим следващо място, на което да живеем в бъдеще. И сме сигурни, че не само той е на това мнение.

Снимка 544798

Източник: GettyImages

В интервю за Entertainment Tonight обаче Уилям Шатнър отвърна на кралския удар. Според актьора принц Уилям не е разбрал идеята на този тип полети. 

Шатнър твърди, че целта не е просто няколко човека да могат да се похвалят, че са били в Космоса.

Снимка 548336

Източник: GettyImages

"Бих казал на принца, и се надявам, че това ще достигне до него, че това е малка стъпка към извеждането на всички замърсяващи индустрии извън пределите на планетата."

Кейт Мидълтън, зеленото палто Erdem и какво смята принц Уилям за него

Дрехата на Кейт, която ядоса Уилям

Принцът има мнение за тоалетите на съпругата си

Според Шатнър, би могло да се построи база на над 400 километра над земната повърхност и произведената там енергия да се връща към Земята, пише Fox News.