Откакто принц Уилям и Кейт Мидълтън станаха принц и принцеса на Уелс, задълженията и отговорностите им се увеличиха. Те са бъдещите монарси на Великобритания и като такива трябва да се занимават и разбират от доста повече неща.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и поредната им обява за работа

Нова изненада от Уилям и Кейт

Принцът и принцесата на Уелс подхождат нетрадиционно

Точно поради тази причина наскоро двамата обявиха, че си търсят човек за длъжността "изпълнителен директор", който да контролира всички хора, които работят за тях. Длъжността е прецедент в историята на кралското семейство.

Но не е единственият такъв - принц Уилям също отскоро се ползва с услугите на личен асистент. Новият му помощник е започнал работа в началото на месец септември, но не е придружил принца при тридневното му пътуване до Ню Йорк, съобщават GB News.

Снимка 624106

Източник: GettyImages

Асистентът ще се грижи за облеклото и външния вид на Уилям, като не е ясно дали по някакъв начин ще организира и дневния му график. Добрата новина за британците е, че заплатата му няма да се плаща от данъкоплатците.

Парите за личния асистент на Уилям ще идват от приходите от херцогство Корнуол, което се простира в 23 общини на Англия и Уелс. Това прави принца най-големия земевладелец във Великобритания - очаква за 2023 г. той да получи приходи от херцогството на стойност 24 милиона британски паунда.