За английското кралско семейство 2022 г. е белязана от 70-годишния юбилей на кралицата на престола. С него са свързани редица събития, като едно от най-противоречивите се оказа обиколката на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Карибския регион.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Карибския регион, Advocates Network и протестите в Белиз и Ямайка

Защо Карибите не искат Уилям и Кейт

Неочакваните проблемите на кралските особи

Херцозите посетиха Белиз, Ямайка и Бахамските острови, но не навсякъде бяха посрещани с радост.

Макар Елизабет все още да е държавен глава на тези държави, все повече хора смятат това за унизително предвид колониалното си минало и факта, че предците им са били третирани като хора втора ръка от короната.

Снимка 568334

Източник: GettyImages

Допълнително масло в огъня наля и официалният отчет за разходите на кралското семейство и колко е струвало то на британския данъкоплатец за последната финансова година. Оказва се, че карибският тур на Уилям и Кейт е излязъл 227 375 паунда на данъкоплатците.

Снимка 567609

Източник: GettyImages

Второто най-скъпо пътуване е проведено от принц Чарлз - през ноември 2021 г. той е на посещение в Барбадос, където кралицата официално е премахната като държавен глава и е избран първият президент на острова. Пътуването излиза 139 хил. паунда.

Снимка 579519

Източник: GettyImages

На трето място е самата Елизабет с пътуването си с кралския влак до Корнуол за срещата на страните от Г7 през юни миналата година. Разходите по него възлизат на 31 750 паунда.

От People цитират още 179 полета с хеликоптер на обща стойност 910 хил. паунда и 24 чартърни полета със самолет, стрували 282 хил. паунда.