Последният скандал, в който се забъркаха имената на принц Хари и Меган Маркъл, бе свързан с техните доста зачестили полети с частен самолет. А причината това да се превърне в едва ли не световен проблем бяха предишните изказвания на херцога на Съсекс, че децата замърсяват планетата с въглероден диоксид.

И мненията отново се разделиха на две. Според едни, няма нищо странно в това членове на кралския двор да не пътуват с обикновените авиокомпании. Нещо повече - така намаляват риска самолет със стотици пътници да стане жертва на терористични нападение, защото и те са на борда.

Други обаче стоят твърдо зад позицията си, че херцозите и херцогините не са нещо повече от нас и нищо няма да им стане, ако се возят в икономична класа. И принц Уилям, и Кейт Мидълтън за пореден път доказаха истинността на това твърдение.

Случайно или не, дни след скандала с Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха засечени да се качват на вътрешен полет от летището в Норуич до това в Абърдийн, извършван от компания FlyBe. Цената на билетите за него в икономична класа е около 70 паунда.

Принц Хари, Меган Маркъл и поредното им пътуване с бебе Арчи

Тайните пътувания на Хари и Меган

Къде обикалят с частен самолет

След слизането си от борда, кралските особи, заедно с децата си, бяха превозени до терминала, откъдето се отправиха към резиденцията Балморал, на гости на кралица Елизабет и принц Филип. 

Сравненията между Уилям и Кейт и Хари и Меган са просто неизбежни. Не би било много коректно да кажем, че принцът и Мидълтън нарочно са избрали редовен полет, защото за тях придвижването по този начин е по-скоро правило, а не изключение, пише Daily Mail.

Принц Уилям на борда на пътнически самолет през 2014 г.

Източник: Facebook / Onobello

Принц Уилям на борда на пътнически самолет през 2014 г.

По време на последния им полет в икономична класа останалите пътници първоначално не са разбрали кои седи на няколко седалки разстояние от тях. А след това Кейт започнала да се разхожда по пътеката с принц Луис на ръце. Поведение, което много ни напомня на покойната принцеса Даяна.