Веднага след като научи за смъртта на принц Филип, принц Хари стегна куфарите за Великобритания, за да може да прекара няколко дни под карантина в замъка Уиндзор и да присъства на погребението на любимия си дядо, което се състоя на 17 април.

Принц Уилям, принц Хари, погребението на принц Филип и сдобриха ли се двамата братя

Помириха ли се Уилям и Хари

Какво остана скрито

Очакванията бяха тъжният повод да се превърне в начална точка на диалог и да доведе до подобряване на отношенията между херцога на Съсекс и членовете на кралското семейство, което той избра да напусне заради съпругата си.

Очаквахме и принц Хари са удължи малко престоя си на Острова, за да бъде до кралицата на рождения й ден днес, 21 април. Но планът му или е бил различен от началото, или непродуктивната комунация с баща му и брат му го е накарала да се върне по-бързо там, където е новият му живот - зад океана.

Снимка 527994

Източник: GettyImages

Часове преди най-тъжния рожден ден на баба си, кралицата, принц Хари бе забелязан на летището в Лос Анджелис. Това за мнозина може да изглежда като поредната постъпка, с която той разочарова както самата Елизабет Втора, така и другите си роднини. Но истината е малко по-различна.

Дори и да беше останал на Острова, херцогът на Съсекс нямаше да присъства на рождения ден на баба си, просто защото тя няма да го празнува. 95-годишната кралица се е изолирала в замъка Уиндзор в компанията единствено на персонала си.

Снимка 508562

Източник: GettyImages

Дори децата й не е ясно дали ще я посетят или ако го направят, то със сигурност няма да има празнично събиране - още повече че от смъртта на принц Филип са минали няма и две седмици и на никого не му е до тържества, предава Daily Mail.

Принц Уилям, принц Хари и решението на Елизабет Втора за погребението на принц Филип

Кралицата раздели Уилям и Хари

Необичайни решения в труден момент

Но, все пак, бързото връщане на принц Хари при Меган може да се определи като показателно, че явно не е успял да се помири с принц Уилям и принц Чарлз и просто е затвърдил желанието си да бъде далеч от двореца, каквато и цена да трябва да плати за него.