Очевидно принц Хари има още много какво да ни разкаже за живота си в кралския двор, решението да го напусне, както и за любовта си с Меган Маркъл. И поредната доза признания дойде преди дни - в подкаста на Дакс Шепърд Armchair Expert.

Принц Хари, Меган Маркъл, новото интервю на херцога на Съсекс и признанията му

Новите признания на принц Хари за кралския двор

Кога е взел решението да напусне

По повод темата за психичното здраве и връзката между родители и деца, херцогът на Съсекс сподели малко повече за детството си и поясни какви грешки не иска да прави самият той като баща.

Принц Хари е на мнение, че не бива да сочим хората с пръст и да ги обвиняваме, но когато става дума за родителство, самият той е изпитвал болка и страдание, защото вероятно и неговият баща или неговите родители са ги изпитвали, когато са били малки.

А сега той иска да "счупи кръга" и да не предава и на своите деца болката от детството си. И смята, че всеки родител също е длъжен да даде най-доброто от себе си и да се постарае, за да е сигурен, че това, което се е случило на него, няма да се случи и на децата му.

В останалата част от разказа си принц Хари говори в мъжки род и се подразбира, че става дума конкретно за неговия баща принц Чарлз и отношението му, което се е запечатало като белег.

"Той се държеше с мен така, както са се държали с него", заключва херцогът на Съсекс. Но той няма да се държи със сина си Арчи и с бъдещата си дъщеря така, както баща му се е държал с него.

Дакс Шепърд, Armchair Expert, Spotify и сделката, с която си осигури права върху подкаста

Spotify с поредна крачка към пълна доминация

Подкастът Armchair Expert на Дакс Шепърд става част от стрийминг платформата

Въпреки че принц Хари е категоричен, че не осъжда родителя си, думите, че не иска да следва неговия пример, са достатъчно силно доказателство, че не приема поведението, което е имал. И така херцогът на Съсекс за пореден път се разграничи от своето семейство, предава BBC.