Принц Хари и Меган Маркъл отбелязаха четвъртата годишнина от сватбата си. Точната дата бе четвъртък, 19 май, а херцогът и херцогинята на Съсекс с носталгия се върнаха към емоционалния ден през есента на 2018 г.

Идрис Елба, Меган Маркъл, принц Хари и песента, която е поискала на сватбата им

Неочакваният детайл от сватбата на Меган и Хари

Разкрит от още по-неочакван източник

Едно от нещата, които те си припомниха бе и красивата музика, на фона на която Меган вървеше по пътеката към олтара в замъка Уиндзор. Музика, подбрана от самия младоженец.

А сред най-красивите мелодии безспорно бе "Eternal Source of Light Divine" на родения в Германия, но прекарал по-голямата част от живота си във Великобритания композитор Георг Фридерик Хендел, която беше изпълнена от уелското сопрано Елин Манахан Томас.

"Изборът на музиката в сватбения ни ден бе изцяло дело на Хари и мисля, че той наистина се справи много добре", сподели Меган във връзка с годишнината от сватбата. "И до ден днешен, когато слушам мелодията на Хендел, в главата ми изниква цялата прекрасна церемония и преди всичко моментът, в който вървях към олтара, слушайки композицията. Затова тя е и толкова специална за нас и е едно от онези неща, които ще ценим и запомним завинаги."

Снимка 574883

Източник: GettyImages

Принц Хари, от своя страна добави, че е искал да намери "нещо различно и специфично", когато е избрал песента. И добави: "Където и да сме, каквото и да правим - може просто да затворим очите си, да слушаме тази мелодия и да се върнем към онзи емоционален момент, толкова прекрасен и за мен, и за Меган.

Моментът, в който Меган влиза в параклиса на замъка Уиндзор - с дългия си булчински воал, носен от малките шафери, сред които малките принц Джордж и принцеса Шарлот - и минавайки сама през първата половина на пътеката, преди принц Чарлз да я вземе под ръка и да я отведе до онази част на параклиса, където я очаква синът му Хари.

Снимка 574881

Източник: GettyImages

По традиция 40-годишната Меган и 37-годишният принц Хари всяка година отбелязват годишнината от сватбата си, като си разменят сантиментални подаръци. Според източници, близки до кралската двойка, те имат собствено отношение към традиционните сватбени подаръци. Първата годишнина, т.нар. "памучна", двамата си подаряват неща, изработени на базата на памука. Следваща, "хартиената годишнина", Меган пък постави сватбената реч в специална рамка и я подари на Хари.

Последното и настоящо жилище на Хари и Меган е в Монтесито, Калифорния, след като те доброволно решиха да заминат далеч от Обединеното кралство през 2020 г. и да живеят далеч от кралските задължения.

Снимка 574880

Източник: GettyImages

С дешна дата те вече са родители на две дева - сина Арчи Харисън, който отпразнува третия си рожден ден по-рано този месец, и дъщерята Лилибет Даяна, която ще навърши първата си годинка в началото на юни. Четиричленното семейство планира пътуване до Обединеното кралство само след няколко седмици, за да присъства на платинения юбилей на кралица Елизабет, отбелязващ нейното историческо 70-годишно управление. Посещението ще бъде и първото пътуване на Лили до родината на баща си, пише Рeople.

Принц Хари, Меган Маркъл и от какво ги лиши кралица Елизабет по повод платинения юбилей

Ще направи ли компромис кралицата за Хари и Меган

Не и този път

Въпреки това нито Хари, нито Меган не са се отказали от намерението си да уважат Нейно Величество на голямото събитие, макар 96-годишната кралица Елизабет да обяви решението си само действащи членове на кралското семейство да се явят на по традиция на балкона на Бъкингамския дворец като част от Trooping the Colour - ежегодното публично честване на рождения ден на монарха.