На 19 май 2018 г. принц Хари и Меган Маркъл се врекоха във вярност един на друг. Събитието се състоя в замъка Уиндзор, в храма Сейнт Джордж и бе наблюдавано от милиона хора по целия свят.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в снимки

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в снимки

Събитието на годината

По кралски тържествено, стилно и семпло, новата херцогиня на Съсекс стана любимка с избора си на рокля и естествения грим. A влюбените погледи, които младоженците с размениха в този така важен ден, помним и до днес. А ето какво се случи през тези 12 месеца семеен живот.

Със сключването на брак Хари и Меган получиха титлите херцог и херцогиня на Съсекс. Ако принцът е роден и израснал в кралския двор и със кралския протокол, то бившата актриса трябваше тепърва да привиква към всички строги правила.

Снимка 314495

Източник: GettyImages

Не се мина без някой и друг моден гаф, като чорапогащник в грешния телесен нюанс и малко по-къса рокля например, но само зa няколко месеца Маркъл показа, че протоколът не е неин враг, а съюзник в демонстрирането на стил.

Меган Маркъл стана жертва на кралския етикет

Меган Маркъл стана жертва на кралския етикет

Още на първото си официално събитието

Отношението на Елизабет Втора към Меган Маркъл също бе сред най-коментираните теми за последната година. Всеобщото мнение, че кралицата никак не е доволна от избора на внука си Хари бързо бе опровергано. 

Съвсем скоро след сватбата двете дами имаха своята първа самостоятелна изява. Нещо, за което Кейт дълго си мечта след като стана съпруга на Уилям. Дори на моменти останахме с впечатлението, че Маркъл е успяла да измести Мидълтън в сърцето на кралицата.

Меган Маркъл като любимка на кралицата

Меган Маркъл като любимка на кралицата

Как подразни Кейт Мидълтън

Разбира се, драмите с бащата и доведената сестра на Меган със сигурност не са приет с усмивка на Елизабет Втора. За месеците си в ролята на херцогиня Меган отнесе редица обвинения и обиди от роднините си, а у нас остана впечатлението, че те просто искат пари и слава, което ги кара да говорят неистини.

Меган Маркъл, Томас Маркъл и нова порция разкрития за херцогинята

Какво иска бащата на Меган от кралицата

Томас Маркъл с нови признания

На фона на тази напрегната ситуация, Хари и Меган успяха да докажат, че имат истински приятели, които ги подкрепят и в радост, и в тъга. Семейство Клуни, семейство Бекъм, Серина Уилям и Опра Уинфри са в най-близкото обкръжение на кралското семейство.

Случаите, в които видяхме Хари, Меган, Уилям и Кейт заедно, се броят на пръстите на едната ни ръка. Но именно тези събития бяха едни от най-интересните и коментираните през тази една година.

Уилям, Кейт, Хари и Меган - фантастичната четворка на кралския двор

Фантастичната четворка на кралския двор

Уилям, Кейт, Хари и Меган отново заедно

Отношенията между двете херцогини също преминаха от единия до другия пояс. Всички спекулации се дължат най-вече на липсата на официална информация. И тъкмо повярваме, че Меган и Кейт едва се понасят и те се появяват усмихнати и приказливи една до друга. Няма спор обаче, че негласното съревнование между двете промени сериозно обстановката в кралския двор.

Промени я и решението на Хари и Меган да напуснат двореца Кенсингтън и да заживеят самостоятелно в замъка Уиндзор. Това бе прието от мнозина за раздор между двамата братя принцове. Според други обаче, това е напълно в реда на нещата, защото по-малкия син на принцеса Даяна винаги е бил в сянката на батко си.

Снимка 405026

Източник: GettyImages

На 15 октомври 2018 г. бе разпространено официално съобщение от двореца Кенсингтън с новината за бременността на Меган Маркъл. То само потвърди подозренията от дните преди това. А след оповестяването всички гледахме само в корема на херцогинята, който тя не спря да гали през цялото време.

Снимка 417404

Източник: GettyImages

Истерията около новото кралско бебе се увеличаваше с всеки ден, с който раждането наближаваше. Малкият Арчи проплака на 6 май и веднага стана най-известното бебе в света.

Снимка 422186

Източник: GettyImages

Родителите му пък успяха да изпълнят любовния план, който по нашенски се дефинира като "таз година булка, догодина люлка". Да видим през 2020 с какво ще ни изненадат.