В първите дни на януари стана ясно решението на принц Хари и Меган Маркъл да напуснат кралския двор и да заживеят своя нов, по-спокоен живот далеч от Великобритания. Изненадващият им ход бе последван от дълги преговори, с които да се уточни как точно да се случи раздялата.

Вчера, 19 февруари, кралският двор обяви точната дата, от която Мегзит ще стане факт. Това е първият ден на април.

До 30 март принц Хари и Меган Мaркъл ще имат своя офис в Бъкингамския дворец. В края на февруари и началото на март двамата ще прекарат известно време на Острова, защото в програмата им фигурират няколко събития, на които ще присъстват.

Последният е на 9 март в Уестминстърското абатство. След това херцогът и херцогинята на Съсекс ще се преместят в Канада окончателно и няма да имат официални причини да се връщат на Острова, освен ако сами не проявят подобно желание.

Принц Хари ще запази военните си титли - лейтенант, майор и командир на ескадрила, но няма да го видим във военната му униформа по време на едногодишния изпитателен срок, който им постави кралицата. А какво ще се случи след това с тези негови звания, все още не е ясно.

Ще очакваме и информация каква дейност ще развива неправителствената организация, която Хари и Меган регистрираха след напускането си. Те все още не са имали официална изява като самостоятелни единици, занимаващи се с благотворителност, като това вероятно ще стане факт след началото на април, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл, Sussex Royal и забраната, която им наложи кралица Елизабет Втора

Кралицата срещу Хари и Меган

Няма да им мине номерът

Ясно е, че херцогът и херцогинята ще продължат да работят за организациите, на които станаха патрон след сватбата си, защото плановете за тях се изготвят за година напред. Ще продължат и по различни начини да подкрепят теми като психично здравe, равенство между половете и образование.