След 27 години брак, през 2021 г. Бил и Мелинда Гейт обявиха, че се развеждат. А сега, три години по-късно, бившата съпруга на милиардера е скъсала всички връзки с предишния си живот и се чувства по-щастлива и удовлетворена от всякога.

Как Мелинда Гейтс окончателно прекрати всякакви отношения с Бил Гейтс

Как Мелинда Гейтс окончателно прекрати всякакви отношения с Бил Гейтс

Три години след развода им

Преди около месец бизнес дамата и филантроп обяви, че се разделя с фондацията, която създадоха заедно с основателя на Microsoft. Междувременно обаче изрази готовност да дари цели 1 милиард долара в следващите години за каузи, които подкрепя. А в новото си интервю за Time говори както за тези свои инициативи, така и за по-лични аспекти от живота си днес.

В него тя за пръв път признава, че в началото на ковид пандемията през 2020 г. с тогавашния й съпруг са започнали да коментират бъдещето си като разведени и това кой ще остане в семейното имение. И всъщност двамата живеят в различни къщи цяла година преди официално да обявят развода си. И, оказва се, това много им е помогнало да осъзнаят и да осмислят това свое решение.

Снимка 594420

Източник: GettyImages

Мелинда Гейтс признава, че тя първа се е отделила, преди да вземе решението за развод. А от това изказване оставаме с впечатлението, че нейна е била и инициативата. Не крие, че най-много се е притеснявала как ще го приемат трите им деца, но е мислила и за ефекта върху фондацията им.

Бившата съпруга на Бил Гейтс определя развода им като "ужасен", но и признава, че животът й след него е наистина "прекрасен". Сега, когато не се занимава с благотворителните си активности, тя разпуска, карайки ски, на занимания със своите духовни групи или пътува, за да бъде с децата си. 

Снимка 670559

Източник: GettyImages

Освен това признава, че се чувства удовлетворена и от по-малкия, но доста по-уютен дом, който обитава сега. Много харесва и квартала, в който той се намира, и това, че може да посещава малките магазини и ресторанти в близост. 

Какво ще направи с 1 милиард долара бившата съпруга на Бил Гейтс

Какво ще направи с 1 милиард долара бившата съпруга на Бил Гейтс

Мелинда Френч продължава с каузата си

По отношение на любовния си живот и слуховете, че се среща с журналиста Джон Дю Пре, Мелинда Гейтс не крие, че е готова отново да даде път на любовта в живота си. А за нея перфектният партньор е умен, любознателен, предизвикващ й и чакащ да бъде предизвикат от нея. На този етап обаче не иска да коментира дали го е намерила или все още само мечтае за него.