Отваряме нова глава в сагата за противоречивата раздяла между Шакира и Жерар Пике. Вътрешен източник разкрива пред The Sun, че майката на Пике - Монсерат Бернабеу, е знаела за романтичната му връзка с Клара Чиа Марти, докато той все още е бил женен за колумбийската певица.

Шакира и защо е поставила вещица на балкона в дома си в Испания

Защо Шакира постави вещица на балкона си

Ответният удар на колумбийката

El Popular съобщава, че тя дори е помогнала на сина си да прикрие аферата. "Когато започна връзката между Пике и Клара Чиа, те намериха убежище в къща, която родителите на Пике имат в Кабрилс, Испания", твърди испанската журналистка Лаура Фа. Тя добавя, че Шакира е била наистина наранена, когато е разбрала, че свекърва ѝ е "съучастник в укриването на тази нова връзка" и не може да ѝ прости предателството. Според някои таблоидни издания, след като Шакира разбира какво се случва, двете са стигнали дори до физическа саморазправа.

Настоящата нова информация за бившата двойка идва броени дни, след като Пике в скорошно интервю сподели своята версия на историята. В него той обяснява, че е фокусиран върху децата си и няма интерес да променя възприятието на обществото след скандала.

"Искам да бъда верен на себе си. Няма да пилея пари за изчистване на имиджа си. Хората, които обичам и за които се тревожа, са хората, които ме познават. Останалото не ме интересува. Влагам енергията си в хората, които са най-близо до мен и им давам това, което имам. Много съм щастлив. В живота ми настъпиха промени, но успях да запазя това щастие", каза той пред El Pais.