Още от октомври миналата година се заговори, че принц Хари е започнал да търси имот във Великобритания, който да закупи. От началото на 2023 г. той и съпругата му са помолени да освободят Фрогмор Котидж, която обитаваха, докато все още бяха част от кралското семейство.

Принц Хари, Меган Маркъл, напускането на Фрогмор Котидж и ще попречи ли то на присъствието им на коронацията

Добре дошли ли са Хари и Меган в Англия

И ще присъстват ли на коронацията

Липсата на връзка с родината очевидно тежи на по-малкия син на крал Чарлз, който вероятно се надява жилище в Англия да позволи на децата му да опознаят повече дядо си. Това лято той е подновил търсенето, коментира кралският анализатор Том Куин пред Mirror.

"Хари е прекарал доста време в обмисляне на това къде да е базата му във Великобритания. Той обаче никога не е живял в друго освен строго охраняван дом далеч от хорските очи и това се оказва проблем."

Снимка 661915

Източник: GettyImages

Според Куин принцът трудно ще намери подобен имот и всеки прегледан до момента има своите недостатъци. Затова Хари се е насочил към търсене на къща от епохата на крал Джордж, подобна на частния имот на баща си Хайгроув в Глостършир.

"Освен рисковете по отношение на сигурността, Хари е вманиачен на тема "лично пространство" и иска да е далеч от любопитни погледи. Това е причината той да се ядоса много, когато баща му го изгони от Фрогмор."

Снимка 652524

Източник: GettyImages

Куин изтъква, че принц Хари наистина се надява да намери къща, която ще му позволи по-често да се връща в родината си заедно с децата си Арчи и Лилибет. Само така те биха могли да опознаят братовчедите и останалите си роднини.