На 28 октомври, в дома си в Лос Анджелис почина 54-годишният Матю Пери. Звездата от сериала "Приятели" беше намерен безжизнен в джакузито си, а като основна причина за смъртта му се посочва удавяне. Не са открити следи от насилие, както и наркотици. Тепърва разследването и аутопсията ще уточняват допълнителни подробности около случилото се. 

Нищо чудно на финала да излязат някои неочаквани причини, довели до смъртта на актьора. Не един път и два пъти се е случвало да разберем за шокиращи открития при аутопсиите на някои известни личности. От Stars Insider подбират 10 такива примера.

Сюзън Самърс

Снимка 637895

Източник: Instagram / giabellafaces

Сюзън Самърс - актрисата от сериала "Стъпка по стъпка", почина в 5:30 сутринта в неделя, 15 октомври. Според смъртния акт, получин от The Blast, това се случва след като ракът на гърдата се разпространява в тялото й. Документът посочва заключението "рак на гърдата с метастази в мозъка" като непосредствена причина за нейната смърт след направена и потвърждаваща биопсия.

Въпреки че не е извършена аутопсия, според документа хипертонията или високото кръвно налягане и хидроцефалията са допълнителните обстоятелства, довели до нейната смърт.

Каква е причината за смъртта на Сюзън Самърс - актрисата от сериала "Стъпка по стъпка"

Каква е причината за смъртта на Сюзън Самърс - актрисата от сериала "Стъпка по стъпка"

Тя си отиде само ден преди да отбележи 77-я си рожден ден

Арън Картър

Снимка 224580

Източник: GettyImages

На 5 ноември 2022 г. беше съобщено за злощастната смърт на Арън Картър, което предизвика спекулации за евентуална свръхдоза поради историята му на пристрастяване. Месеци по-късно разкритията от аутопсията хвърлят светлина върху въпроса. Подобно на много известни личности в миналото, изглежда, че Картър случайно се е удавил, докато е бил във ваната, след консумация на опасна смес от вещества.

Официалният доклад разкрива, че Картър е погълнал алпразолам, вариант на Xanax, и също така е вдишвал дифлуороетан чрез инхалации. Дифлуороетанът създава кратка, но силна еуфория при вдишване. Той обаче е изключително опасен и токсичен. Комбинацията от тези вещества кара Картър да загуби съзнание във ваната, където впоследствие е открит мъртъв.

Боб Сагет

Снимка 599444

Източник: GettyImages

Любимият комик и звезда от "Пълна къща" Боб Сагет, който беше обожаван от мнозина, почина неочаквано на 9 януари 2022 г. Причината за смъртта му беше разкрита наскоро, като стана ясно, че 65-годишната икона е открита мъртва в хотелската си стая във Флорида, докато е на комедийно турне из Съединените щати.

Смята се, че актьорът е паднал и си е ударил главата, смятайки, че не е сериозно и впоследствие е починал в съня си. Властите установяват, че нито наркотиците, нито алкохолът са играли роля в този тъжен инцидент.

Принс

Снимка 389156

Източник: GettyImages

На 21 април 2016 г. обществото потъна в траур, заради кончината на невероятния артист Принс, чието безжизнено тяло беше открито в асансьор в резиденцията му Пейсли Парк.

Резултатите от аутопсията показаха, че Принс е починал от неволно предозиране с фентанил - мощно болкоуспокояващо. Това, което наистина е удивително, е голямото количество фентанил, открито в черния дроб на Принс. Изпълнителят има концентрация от 450 микрограма на килограм телесно тегло, докато само 70 микрограма на килограм са в състояние да причинят смърт.

Ейми Уайнхаус

Снимка 602595

Източник: Instagram / amyjadesangels

На 23 юли 2011 г. британската изпълнителка Ейми Уайнхаус беше открита безжизнена в леглото си, с няколко бутилки водка в непосредствена близост.

При аутопсията е установено, че певицата е имала имала над пет пъти по-голямо количество алкохол в кръвта си от законно допустимото за шофиране или 416 милиграма на децилитър кръв. За да ви дадем някаква перспектива, само 350 мг могат да доведат до затруднения в дишането. Аутопсията на Ейми Уайнхаус заключава, че прекомерната й консумация на алкохол е основната причина за смъртта й.

Лиса Мари Пресли

Снимка 604155

Източник: GettyImages

Лиса Мари Пресли, единствената дъщеря на легендата на рокендрола Елвис Пресли, почина в болница в Лос Анджелис на 12 януари след като бе хоспитализирана заради сърдечен арест. Тогава обаче не бе разкрита повече информация за причината за смъртта ѝ. От доклада от аутопсията стана ясно само, че в деня, в който е била приета в болница, се е оплаквала от болки в стомаха.

Повече от половин година след като научихме, че Лиса Мари Пресли си е отишла, става ясна и конкретната причина за смъртта ѝ. Оказва се, че дъщерята на Елвис е починала заради последствия от запушване на тънките черва. Състоянието може да произтича от различни заболявания, но основната му причина са интраабдоминални сраствания, които могат да причинят слепване на органите.

Каква е причината за смъртта на Лиса Мари Пресли, единствената дъщеря на Елвис Пресли

Каква е причината за смъртта на Лиса Мари Пресли

Дъщерята на Елвис си отиде едва на 54 години

Робин Уилямс

Снимка 494547

Източник: GettyImages

Известният актьор и комик почина трагично на 11 август 2014 г. Той дълго време се бори смело с проблемите на психичното си здраве и беше диагностициран с болестта на Паркинсон.

Уилямс почина от задушаване, като в тялото му бяха открити антидепресанти и лекарство за Паркинсон. Аутопсията обаче изясни, че той не е бил болен от Паркинсон, вместо това е имал деменция с телца на Леви - състояние, което често се бърка с болестта на Паркинсон поради подобни симптоми.

Пол Уокър

Снимка 486012

Източник: GettyImages

Актьорът от "Бързи и яростни" загина трагично при тежка автомобилна катастрофа на 30 ноември 2013 г. По време на инцидента той е пътник в Porsche Carrera GT.

Властите съобщиха, че тялото на актьора е открито в отбранителна позиция, известна като "бойна стойка", което показва, че Уокър е загинал с вдигнати ръце, за да защити главата и лицето си. Причината за смъртта му е определена като "комбинирани последици от травматични и термични увреждания".

Кари Фишър

Снимка 337101

Източник: GettyImages

Превъплъщението на принцеса Лея от Кари Фишър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" ще живее вечно в сърцата на феновете ѝ. Актрисата обаче почина на 27 декември 2016 г.

Кари Фишър претърпя сърдечен арест по време на полет и незабавно беше откарана в болница в Ел Ей. За съжаление тя почина скоро след това. Официалната причина за смъртта беше определена като сънна апнея, но токсикологично изследване разкри изненадваща комбинация от вещества в нейния организъм. Тези вещества се състоят от алкохол, метадон, кокаин, екстази и опиати.

Британи Мърфи

Снимка 549543

Източник: GettyImages

Актрисата придоби известност с участието си във филми през 90-те и началото на 2000 г. Колкото и странно да звучи, тя почина от пневмония.

Боб Сагет, Наоми Джъд, Тейлър Хокинс, Ивана Тръмп - знаменитости, които починаха през 2022 г.

Знаменитостите, които ни напуснаха през 2022 г. (част втора)

С какво ще ги запомним

Според доклад от съдебния лекар, анемията на Мърфи, причинена от менструалния й цикъл, отслабва имунната й система и я затруднява да се бори с вирусната инфекция. След смъртта на Мърфи баща й Анджело Бертолоти иска лабораторен доклад, който показва високи нива на тежки метали в проба от коса. Това породи опасения за потенциално отравяне. Въпреки това Брус Голдбъргър, токсиколог от Университета на Флорида, отхвърли тази възможност след преглед на доказателствата.