В последно време навсякъде се спряга името на Остин Бътлър. И няма как иначе след блестящото му представяне в биографичния филм "Елвис", за което младият актьор получи и номинация за Оскар.

Ванеса Хъджинс, Остин Бътлър и раздялата между двамата

Ванеса Хъджинс вече е свободна жена

Връзката на актрисата с Остин Бътлър е в историята

Но въпреки шеметния успех, Бълър не забравя откъде е тръгнал, както и хората, на които дължи успеха си. Наскоро в интервю за LA Times той призна, че ако е приел нелеката роля на краля на рока, то това е благодарение на бившата му приятелка Ванеса Хъджинс.

"Тогава с Ванеса бяхме заедно. При това от толкова дълго време, че се познавахме отлично и знаехме кое е най-доброто за всеки от нас. Именно тя ме насърчи за ролята на Елвис, вдъхна ми увереност и вяра, че мога да се справя. Без нея надали бих го направил и затова съм ѝ много задължен", каза Бътлър.

Снимка 604336

Източник: GettyImages

Откровенията на актьора идват само дни след като публично спомена за свой близък приятел, който го убеждавал, че един ден непременно трябва да изиграе покойния изпълнител на "Hound Dog", пише Bang Showbiz. При това още преди филмът "Елвис" да влезе в продукция. А сега става ясно, че този неназован приятел е именно Ванеса.

"Слушахме заедно песента на Елвис по радиото и аз започнах да припявам. Тогава приятелят ми ме погледна и каза: "Ти трябва да изиграеш Елвис", споделя Остин. И добавя, че малко по-късно след този случай агентът му се обажда и му споменава за бъдещия филм. "Целият настръхнах. И повярвах, че всичко това не е случайно. Не знаех дали съм достатъчно добър, но реших да дам всичко от себе си."

Остин Бътлър, “Елвис”, Ирен Бартлет и промененият глас на актьора

Какъв е проблемът с акцента на Елвис

Търсен ефект или естествена промяна

31-годишният Бътлър започва да се среща с 34-годишната Хъджинс още през 2011 г. През 2020 г. обаче двойката обяви края на връзката си. В момента Остин е в романтични отношения с модела Кая Гебер.