Няколко дни след като стана ясно, че Кевин Харт ще бъде водещ на церемонията по връчване на Оскарите за 2019 г., актьорът се отказа от предложената му възможност, а причината е доста интересна.

Оскари 2019 г. и Кевин Харт - новият водещ на церемонията

Кой ще бъде водещ на Оскарите за 2019 г.

Церемонията ще се проведе на 24 февруари 2019 г.

Във вторник, 4 декември, Харт съобщи новината в своя Instagram. Малко след това Бенджамин Лий, редактор в Guardian, пусна материал, в който нарече изборът на Кевин Харт за изключително погрешен, заради хомофобските изказвания на актьора относно сексуалните малцинства преди около 10 години.

Статията стана причината за вълна на възмущение от страна на много хора, които също подкрепиха възгледите на Бенджамин Лий, че човек с убежденията и изказванията на Кевин Харт не може да бъде водещ на най-значимата и бляскава церемония на САЩ.

Негативните коментари срещу Харт принудиха актьора не само да изтрие много от по-хапливите коментари срещу него, а и да се откаже от предоставената възможност.

"Взех решение да се откажа да бъда водещ на Оскарте, защото не искам вниманието да бъде съсредоточено срещу мен в нощта, в която ще бъдат почетени много невероятни и талантливи творци. Искрено се извинявам на ЛГБТ общността за безчувствените си думи в миналото", написа в своята Twitter страница Кевин Харт.