Първият ден на пролетта на 2023 г. завинаги ще остане запечатан в паметта на лейди Амелия Спенсър. Защото точно тогава тя избра да се венчае за половинката си от тийнейджърските си години Грег Малет.

Какво знаем за сватбата на лейди Амелия Спенсър (племенница на принцеса Даяна) и Грег Малет

Първа сватба в английския кралски двор за годината

Омъжи се племенницата на принцеса Даяна

За своя специален повод 30-годишната дъщеря на Чарлз Спенсър - братът на принцеса Даяна, и 33-годишният модел избраха Quoin Rock Manor House край Кейптаун. Южна Африка заема специално място в сърцето на Амелия, защото тя е отраснала там и именно в тази страна получава предложението за женитба през 2020 г.

Ексклузивен достъп до сватбата има само списание Hello, което разкрива някои подробности за нея. "Със сигурност това беше най-хубавият ден в живота ни. По-хубав отколкото сме си представяли", коментира Амелия.

"Чакам 14 години, за да видя как Амелия върви към олтара. Да се оженя е като сбъдната мечта", пък коментира младоженецът. До олтара булката е заведена от по-малкия си брат - 19-годишният Самюъл. Остава неясно защо баща ѝ лорд Спенсър не присъства на събитието.

Сестрата-близначка на Амелия Елиза е в ролята на кума. Самата Амелия пък е избрала доста класически модел булчинска рокля, която е дело на Atelier Versace. Тя е бродирана с кристали свароски и има шлейф, дълъг 2.5 метра.

"Аз съм най-щастливото момиче на света. Това е най-красивата рокля, която съм виждала. Бях много доволна да работя с Versace - всеки член на екипа им беше като ангел", разказва булката пред Hello.

Амелия признава, че е сигурна, че покойната ѝ леля би одобрила избора на рокля. Принцеса Даяна е била близка приятелка с Джани Версаче и често е носила дрехи на модната му къща.