Неотдавна разбрахме кое е накарало Оливия Родриго да замени пианото с китарата. Сега научаваме нещо по-ценно - кое преобръща представите й за музиката, както и кой изпълнител оказва най-силно влияние на стила й.

Оливия Родриго, Тейлър Суифт, Sour и кой вдъхнови Родриго да замени пианото с китара

Коя е новата страст на Оливия Родриго

Вече има нов любим музикален инструмент

Наскоро 18-годишната изпълнителка на хита "Driver's License" даде интервю пред далеч по-опитната си колежка Аланис Морисет за рубриката Musicians on Musicians на списание Rolling Stone.

Едва ли е случайност, но се оказва, че именно песента "Perfect" на Аланис кара Родриго да погледне на музиката и писането на песни по "напълно различен начин".

Въпреки че хитът на Аланис излиза през 1995 г., Оливия го чува едва преди пет години, а мелодията направо "взривява ума й". Това се случва, докато пътува в колата с родителите си. Няколко дни по-късно тя пита учителя си по музика дали той може да пише такива песни.

По време на разговора между двете изпълнителки става въпрос и за натиска на социалните медии. За Аланис Морсет те са "като витрина в Ню Йорк по Коледа. Това е презентация", цитират звездата от FOX28.

За Оливия обаче нещата стоят по друг начин. Тя създава профила си в Instagram, когато е на 12, и цялото й юношество минава пред очите на последователите й. Затова и днес й е трудно да направи разлика между човека, който е в реалността, и човека, който е в социалната медия.