Всеки би се запитал дали Новак Джокович е наистина човек, или по-скоро някаква машина. Само преди няколко седмици той претърпя операция на коляното, а вчера успя да се класира за четвъртфиналите на Wimbledon.

Ема Наваро - американската тенисистка, която е по-богата от Джокович, Надал и Федерер взети заедно

Американската тенисистка, която е по-богата от Джокович, Надал и Федерер взети заедно

Но не благодарение на наградни фондове

Все пак сърбинът носи специална наколенка на левия си крак и казва, че не изпитва болка, но движенията му не са както преди. Е, тези проблеми не му попречиха да не даде нито сет на Холгер Руне в мача помежду им.

В интервюто след двубоя Новак Джокович в типичния си стил реши да се заяде с публиката. Или поне с онази част, която го освиркваше по време на мача.

"На всички фенове, които показаха уважение и останаха тук тази вечер, много благодаря от дъното на сърцето си, оценявам го. И към всички онези хора, които са избрали да не уважават играчите - в този случай мен: "Лека нощ", бяха думите на Джокович.

В този момент интервюиращият се опита да замаже положението, предполагайки, че феновете по трибуните на Wimbledon са окуражавали Руне, а не са освирквали сърбина. Новак Джокович обаче даде да се разбере, че последните 20 години се е нагледал на много неща и знае отлично всички трикове на публиката.

Защо Роджър Федерер призна, че не е отдал нужното уважение на Новак Джокович

Защо Роджър Федерер призна, че не е отдал нужното уважение на Новак Джокович

Ето какво още разкрива швейцарецът във Federer: Twelve Final Days

Ето защо не приема да не бъде уважаван. "Играл съм в много по-враждебна среда, повярвайте ми. Не можете да ме трогнете", завърши сръбският тенисист, пише Tennis Majors.