В последния месец Новак Джокович се превърна в може би най-критикувания човек в света, а причината за това стана неблагоразумието му да организира Adria Tour във времена на коронавирус.

В резултат на това и той, и съпругата му Йелена, както и Григор Димитров и още няколко участника в турнира дадоха положителна проба за COVID-19. Ноле неведнъж призна грешката си и се извини за това, че е навредил на мнозина с добрите си намерения. Но думите му сякаш не бяха чути, а критиките не спряха.

Джокович определи поведението към него като "злонамерено" и "лов на вещици". Той е толкова разочарован от случилото се, че дори обмисля дали да участва в турнира US Open в края на август или да го бойкотира. Със сигурност обаче има намерение да се появи на кортовете в Мадрид и Рим, както и на Ролан Гарос през септември.

Снимка 487366

Източник: GettyImages

В първото си интервю за сръбска медия след скандала тенисистът заяви, че вижда повече от критицизъм в отношението към него и изрази съмнения, че всичко е добре премислено и целенасочено. 

"Някой трябваше да падне жертва, някой човек, някое голямо име, което да бъде обвинено за всичко. Оставям другите да преценят дали е справедливо, аз не мисля, че е. Трябва да се поучим от всичко това и да се адаптираме, докато вървим напред", заяви Ноле.

Новак Джокович, реакциите след Adria Tour и какви ще са последствията за тенисиста

Заплахите, които Джокович получи

Скандалът продължава

Той пак напомня, че са били спазени всички законови изисквания за провеждане на турнира, а единствената му цел е била да помогне на играчите и тенис федерациите на Балканите. Но си е научил урока по трудния начин и днес смята, че ситуацията е можело да се развие по-различно, предава Daily Mail.