Oasis е една от най-популярните банди в цял свят през 90-те. Вероятно още щяха да са на върха, ако китарисът и вокалист Ноел Галахър не беше допуснал една грешка, която брат му Лиъм Галахър, също част от групата, така и не успява да му прости.

Първият сериозен и фатален скандал между братята Галахър избухва през 2009 г. зад кулисите на фестивала Rock en Seine в Париж. Лиъм Галахър чупи китарата на Ноел и групата не излиза на сцената. След този случай четиримата музиканти от Oasis - Ноел и Лиъм Галахър, Пол Артърс и Пол Макгигън, поемат към своя край като група.

Поводът за раздора се оказват дрехи с марката за мъжко облекло на Лиъм Галахър - Pretty Green, които той подарява на Ноел. Вместо да ги задържи за себе си, Ноел решава да ги дари на един от магазините за благотворителност към веригата Barnardo's, част от едноименната организация със същата идеална цел.

И проблемът всъщност бил фактът, че облеклата на Лиъм с етикета Pretty Green все още не били пуснати на пазара, когато брат му ги дарява. Отделно, това се случва преди концерта на раздора във френската столица, по време на който Лиъм искал да направи реклама на бранда си.

Ноел Галахър, Oasis и какво е чувството да забравиш текста на „Don't Look Back in Anger“

Защо Ноел Галахър от Oasis забравя текстове на песни

И то на хитове, които самият той е написал

И колкото благородна да е постъпката на Ноел, той самият признава, че именно тя поставя "началото на края" в историята на Oasis, цитират музиканта от FOX28.