Forbes публикува своя годишен списък на най-платените модели в света за 2017 г., а класацията доказва, че това е наистина една добра година за модната индустрия.

10. Ашли Греъм - 5.5 милиона долара

Снимка 324934

Източник: iStock

Ашли Греъм е доказала, че за нея няма бариери. Сега тя може да добави още едно постижение към списъка си. 30-годишният модел дебютира в списъка на Най-добре платените модели на Forbes тази година, което я прави първият закръглен модел, който печели място в класацията.

9. Бела Хадид - 6 милиона долара

Снимка 324939

Източник: GettyImages

Новодошлият модел имаше натоварена работна година, позирайки за повече от дузини марки, включително за грим Dior, Nike и козметиката Nars. На 21 тя е най-младият член от списъка на най-високоплатените модели за 2017 г.

8. Лиу Уен - 6.5 милиона долара

Снимка 324941

Източник: GettyImages

Лиу Уен е първият азиатски модел, участвал в ревю на Victoria's Secret, лице е на Estée Lauder и корица на американския Vogue.

7. Карли Клос - 9 милиона долара

Снимка 324943

Източник: GettyImages

Карли Клос е дефилирала на ревюта на Versace, Valentino, Gucci и няколко пъти е била на корицата на Vogue. Настоящите ѝ работни ангажименти включват представяне на марки като adidas, Swarovski и Express.

6. Роузи Хънтингтън-Уайтли - 9.5 милиона долара

Снимка 324978

Източник: GettyImages

Уайтли е сред най-желаните модели и жени по целия свят и въпреки че роди през юни (от Джейсън Стейтъм), продължава да бъде рекламно лице на редица световно известни марки.

5. Джиджи Хадид - 9.5 милиона долара

Снимка 324949

Източник: GettyImages

Джиджи Хадид и сестра ѝ Бела за пръв път попадат в класацията на Forbes за най-високоплатените модели. Хадид позира за списания като VMAN, Elle, Grazia, Playgirl, Galore, Bitches, Silion, Eva, Banging и Shake, а работи с марки като Maybelline, Tommy Hilfiger и др.

4. Адриана Лима - 10.5 милиона долара

Снимка 324950

Източник: GettyImages

Адриана Лима е най-дълго работилият ангел за Victoria's Secret - от 2000 г. до момента, рекламно лице за Maybelline от 2003 до 2009 г., лице е и на Sportmax и на парфюмите Marc Jacobs.

3. Криси Тейгън - 13.5 милиона долара

Снимка 324961

Източник: GettyImages

През 2010 г. тя дебютира в ежегодното издание Sports Illustrated Swimsuit, а заедно с Нина Агдал и Лили Олдридж се появява на корицата му през 2014 г. Криси Тейгън има договори за милиони долари с модни линии и брандове за напитки като Vita Coco и Smirnoff.

2. Жизел Бюндхен - 17.5 милиона долара

Снимка 324980

Източник: GettyImages

Нейната кариера започва през 90-те години на миналия век с изяви по билбордове, списания и телевизионни предавания. Тя е лице на над 20 модни марки от различни страни като САЩ, Русия, Бразилия, Италия, Франция, Мексико, Испания, Турция, Южна Корея, Германия и Швейцария. Жизел Бюндхен има и рекорд в книгата на Гинес в категорията "Най-богат супермодел на света". Появявала се е на повече от 1200 корици на различни списания.

1. Кендъл Дженър - 22 милиона долара

Снимка 324965

Източник: GettyImages

На 22 години тя има 85 милиона последователи в Instagram - двойно повече, от който и да е друг модел от списъка. Кендъл е част от нововъзникналото модно движение Social Media Modelling от Harper's Bazaar и "ерата на Instagirl" от Vogue.

След като работи за рекламни кампании и се снима в различни фотосесии, тя прави пробив през 2014 г., като позира на подиумите на висшата мода по време на седмицата на модата в Ню Йорк, Милано и Париж. Сред марките, с които работи през последната година, са La Perla, adidas и Estée Lauder.