"Отне ми много време, за да се почувствам добре в тялото си. Това е нещо, което идва с възрастта и се случи в последните няколко години", казва Наоми Кембъл пред Vogue Великобритания.

Моделът, която в момента е на 49 години, се е съгласила да позира гола за юлското издание на списанието. Част от кадрите са заснети в пустинята на Кения, а фотограф е Джейми Хоксуърт.

Наоми Кембъл признава, че като тийнейджър е нямала никакво самочувствие и не е харесвала тялото си. Била е много слаба и често е ставала обект на подигравки от страна на съучениците си. Чувствала се е добре единствено когато е ходела на уроци по балет.

"Тогава бях себе си в моето тяло и забравях за всичко останало."

В началото на кариерата си, когато е само на 15 години, Наоми е била много притеснена и скована по време на снимки. Чак след много години и благодарение на помощта на различни фотографи, между които и Стивън Мейзъл, се е научила как трябва да се държи пред камерата. 

Колкото и да ни е странно, винаги когато е трябвало да снима фотосесии по бански или бельо, Наоми се е чувствала неуверена.

"Научих се да не приемам тялото си за даденост, но ми трябваха 20 години, за да го заобичам", казва още Наоми, като допълва, че сега не прекалява с работата и си дава повече време за почивка - нещо, което преди години никога не е правила.