В контекста на пандемията от COVID-19 и откакто няма бляскави модни събития, се сещаме за Наоми Кембъл все покрай мерките за предпазване от заразяване, които станаха нейна запазена марка още преди да се наложи всички да последваме нейния пример.

Наоми Кембъл, предпазните костюми и манията на супермодела

С какво Наоми ще влезе в историята

А преди й се подигравахме...

Въпреки че вече е на 50 години, Кембъл продължава активната си кариера на модел, а предложенията към нея валят едно след друго. И докато нейни доста по-малки колежки ѝ завиждат за ангажиментите и начина, по който изглежда, засега тя няма намерения да забавя темпото.

Е, но дори модните икони се нуждаят от почивка. И когато усети тази нужда, Наоми веднага стяга куфарите за Малинди, Кения. Там се намира екзотичната ѝ вила, която показва за пръв път пред Architectural Digest.

Това е нейният Рай с гледка към Индийския океан, който си е избрала още преди 20 години. Място за релакс на душата и тялото, където нямаш нужда от телевизор и смартфон, а само от книга и да останеш насаме със себе си, обграден от тишина и спокойствие.

Снимка 527122

Източник: Architectural Digest

Заради архитектурата ѝ, моделът определя вилата като "произведение на изкуството".

Снимка 527132

Източник: Architectural Digest

В двора има басейн със солена вода и две беседки за семейни вечери, които са едни от любимите ѝ места. Големите отворени пространства позволяват свежият въздух и бриз да стигат до всяка точка.

Снимка 527130

Източник: Architectural Digest

Голяма част от мебелите и декорациите моделът с гордост признава, че е намирала само по време на шопинг турове из Африка, като най-добри попадения винаги открива в Маракеш и Кайро.

Снимка 527131

Източник: Architectural Digest

А голяма част от дървените акценти в интериора са направени от местни майстори и са наистина впечатляващи.