Бившата първа дама на САЩ - Мелания Тръмп направи любопитно изказване в последното си интервю за телевизионния канал Fox Nation.

Мелания Тръмп, продажбата на NFT творби и как я заподозряха в измама

Спекулациите на Мелания

С хитрост към успех

Въпросното интервю е и първото, в което Мелания участва след напускането на Белия дом през януари 2021 г.

Изказването на 52-годишната Мелания бе насочено към журналистката Ана Уинтур и нейната модна империя Vogue. Бившата първа дама обвини главния редактор на списанието в "предубеденост". И това бе нейният отговор на въпроса защо не е получила покана да бъде на корицата на популярното модно издание, подобно на други първи дами и политически фигури. През годините Джил Байдън, Камала Харис и Мишел Обама са позирали за влиятелното списание.

"Всичко е заради предубеждения и антипатии. И това е толкова очевидно. Мисля, че всички го виждат - и американците, а и всички останали", са точните думи на Мелания. "Фактът, че така и не получих покана, бе решение от страна на Vogue. Но пък аз имах много по-важни неща за вършене в Белия дом - от това да бъда на една корицата."

Коментарите на Мелания за Vogue идват девет месеца след като настоящата първа дама Джил Байдън беше представена на корицата на августовския брой на списанието от 2021 г.

Все пак, факт е, че веднъж вече Мелания бе на заглавната страница на престижното издание. Тя се появи на нея през февруари 2005 г., малко след като се омъжи за Доналд Тръмп, oблечена в сватбената си рокля.

Мелания съвсем не е единствената първа дама от партията на републиканците, която не се е появявала на корица на Vogue по време на политическия мандат на съпруга си. Лора Буш, Барбара Буш и Нанси Рейгън са снимани за популярното списание, но не и в качеството си на първи дами, пише Holliwood Life. И не е ясно дали тези жени се чувстват по същия начин, по който се чувства Мелания.

Джил Байдън, сакото с надпис "Love" и върви ли Първата дама по стъпките на Мелания Тръмп

Джил Байдън по стъпките на Мелания Тръмп

Скрити и явни послания

Още преди обаче Мелания да нарече Ана Уинтур "пристрастна", британската журналистка първа намекна за не особено положителното си мнение за бившия модел. Това тя направи по време на интервю през 2019 г., когато на въпроса какво мисли за модния стил на тогавашната първа дама Мелания, Ана рязко смени темата и вместо това се изказа положително за Мишел. И дори я определи като "невероятна" заради модните ѝ решения и подкрепата ѝ към младите американски дизайнери.