Меган Маркъл никога не е криела страстта си към писането, която преди брака си с принц Хари задоволяваше с поддържането на свой блог. В последните години обаче това удоволствие й липсва, а преди време сподели, че мечтае да напише книга.

Меган Маркъл, кралският двор и готова ли е херцогинята на Съсекс да прости

Меган е готова да прости

Ново начало или просто временно примирие

Ето че времето за осъществяването и на тази нейна мечта настъпи. Вчера 4 май, бе разпространено официално съобщение, с което херцогинята на Съсекс разкри новия си проект - детска книжка със заглавиeто The Bench ("Пейката").

В нея Маркъл описва по достъпен за хлапетата начин "специалната връзка между баща и син, видяна през погледа на майката". И няма никакво съмнение какво е я вдъхновило точно за този сюжет.

Съпругата на принц Хари разкрива, че началото на книгата е поставила с писмо, което написва за съпруга си за първия му Ден на бащата - месец след раждането на сина им Арчи. А от тогава досега разбира още много за техните специални отношения.

На корицата на книгата виждаме нарисувани пейка и дърво, а вътре откриваме и рисунка на малко момченце, което прегръща татко си, облечен във военна униформа, докато майката кротко наблюдава от прозореца. "Гледайки към Моята любов и нашето прекрасно момче. И тук на прозореца имам сълзи от радост", е текстът към нея.

Илюстрациите са дело на Кристиан Робинсън, с когото Меган работи в тясно сътрудничество. Според нея, акварелните рисунки "улавят топлината, радостта и комфорта на отношенията между бащи и синове" и по този начин могат да кореспондират всяко друго семейство, не само с нейното. Затова и има рисунка на тъмнокож баща с неговото дете, предава Guardian.

Разбира се, не закъсняха и не толкова положителните коментари по адрес на херцогинята на Съсекс. Нейният най-отявлен критик в последните месеци - Пиърс Морган, побърза да заяви, че е пълно лицемерие от нейна страна да говори за връзката между бащи и деца, след като тя тотално е игнорирала своя.

Принц Хари, Меган Маркъл, Heart of Invictus и какво знаем за първия им проект с Netflix

Първата изненада на Хари, Меган и Netflix

Какво да очакваме

Детската книжка е първият официално завършен проект на Хари и Меган след напускането на кралския двор. Тя ще бъде на пазара от 8 юни, а Маркъл ще запише и аудио версия, се казва още в официалното съобщение.