Майкъл Империоли, когото съвсем наскоро гледахме в "Белият лотос", и съпругата му - интериорният дизайнер Виктория Империоли, са женени от 27 години, а най-малкото им дете вече е на 22. Затова съвсем естествено решават да заменят голямата къща, в която доскоро живеят в Санта Барбара, Калифорния, за двустаен апартамент в Ню Йорк.

"За мен този апартамент е бягство от света. Той представлява миналото. Спокойно може да е апартамент от джаз ерата на Ню Йорк и всъщност е строен точно тогава, преди около сто години", разказва Империоли пред Architectural Digest.

Тъй като е в сграда на бивш хотел, кухнята е малка. Но предостатъчна за Майкъл, който е любител кулинар, но не е привърженик на модерни уреди и приспособления за готвене.

Семейство Империоли смята, че носи много от духа на стара Европа в дома си. Виктория дори идва заедно с Майкъл в Сицилия по време на снимките на "Белият лотос", за да почерпи вдъхновение от старинната архитектура.

От там закупуват и бюст на света Катерина, окичена с гердани от червени мъниста. Централно място във всекидневната заема голяма картина на немски художник от XIX век. Масата за хранене и столовете пък са в френски в стил ар деко, закупени от антиквариат.

Семейство Империоли са практикуващи будисти, което обяснява специалната стая-храм, посветена на религията им. "Много от сутрините медитираме заедно тук", казва Виктория. "Умът ти се успокоява само като влезеш в стаята", допълва Майкъл.

"Белият лотос", Майк Уайт, трети сезон и вероятността сериалът на HBO да се развива Киото, Япония

Това ли ще е дестинацията на трети сезон на "Белият лотос"

Някои неща сочат натам

А това е нещо, което е особено ценно в мегаполис като Ню Йорк. Двойката обаче е щастлива да живее отново тук, особено когато не трябва да отглежда деца в хаоса на големия град. "Чувстваме се свободни, гъвкави и спонтанни - много е забавно и за двама ни", пояснява Майкъл.