След смъртта на Майкъл Джексън през 2009 г. негови наследници останаха майка му и трите му деца - Парис, Принс Майкъл I и Принс Майкъл II, съответно на 22, 23 и 18 години.

Майкъл Джексън, Парис, Принс Майкъл I, Принс Майкъл II и как изглеждат децата на певеца днес

Как изглеждат децата на Майкъл Джексън днес

И какви ги вършат рожбите на Краля на попа

Почти 12 години те водиха съдебна битка с данъчната служба в САЩ. Данъчното задължение за наследниците на Джексън стигна до 700 милиона долара след ревизия през 2013 г. Около 200 милиона от тях са лихви за просрочени задължения.

В крайна сметка съдебната битка приключи благоприятно за тях. Данъчен съд в САЩ разпореди, че данъчната служба е надценила към момента на смъртта на Джексън състоянието му и затова наследниците е трябвало да платят изключително висок данък.

Данъчната служба е оценила три от оспорваните елемента от състояние на Майкъл Джексън на 482 милиона долара след смъртта му. Съдия Марк Холмс обаче определи стойността им на 111 милиона долара.

Един от оспорените елементи, признат от съдията, е стойността на имиджа на Краля на поп музиката. Според данъчната служба тя е 161 милиона долара, а съдия Холмс я оцени на едва 4,15 милиона долара. Той се аргументира с факта, че макар Джексън да бе оправдан по всички обвинения по време на процеса през 2005 г. за малтретиране на деца, обвиненията продължили да го преследват.

Майкъл Джексън, имението "Невърленд" и кой е милиардерът, купил имота на звездата

Кой купи имението на Майкъл Джексън

И каква е цената, която плати за него

Така, въз основа на решението на съдия Холмс, данъчните задължения ще бъдат преизчислени и няма да има наказателни лихви за просрочие пише Yahoo!News. Изпълнителите на наследството обявиха съдебното решение като огромна победа за децата на Майкъл Джексън.