През последните месеци се говореше много усърдно, че Матю Маконъхи може да последва примера на Арнолд Шварценегер отпреди години и да се кандидатира за губернатор на родния си щат Тексас.

Матю Маконъхи, политиката и какви са шансовете му да стане губернатор на Тексас

Може ли Матю Маконъхи да стане губернатор на Тексас

Защото политиката го изкушава отдавна

Самият актьор даваше много хляб за размисъл със своите изказвания, като открито е заявявал, че не изключва възможността да се кандидатира. А и скорошно проучване показа, че всъщност шансовете му да победи настоящия губернатор са съвсем реални.

В крайна сметка обаче Матю Маконъхи е решил да не се кандидатира за поста на предстоящите избори през 2022 г. Във видео, разпространено в профилите на актьора в социалните мрежи, той обяснява, че през последните две години се е опита да разбере как да бъде по-добър и полезен както за себе си и семейството си, така и за обществото.

Разбрал е, че обществото има проблеми, които имат нужда да бъдат решени. Че целта на лидерите е да служат на обществото. Маконъхи казва, че като момче, родено в малък град в Тексас, никога не си е мислел, че някога ще обмисля да бъде политически лидер.

И за момента не смята да поема по този път. Актьорът и носител на Оскар обаче няма да стои със скръстени ръце, а ще подкрепя предприемачи, бизнеси и фондации, които помагат на хората да успеят.

Матю Маконъхи, ваксините срещу Covid-19 и какво смята за ваксинирането на деца

Антиваксър ли е Матю Маконъхи

Отковорът идва от него

Според Матю Маконъхи това е американската мечта, а добрите политици трябва да помогнат на обществото да достигне до нея. Но е наясно, че първо самите хора трябва да поискат промяна.