В повечето случаи милиардерите са доста ексцентрични и непредсказуеми. Името, за което веднага се сещаме, е Илон Мъск - и той наистина е може би един от най-добрите примери.

Марк Кюбан - милиардерът, който не плаща за чистач, готвач и шофьор

Милиардерът, който чисти сам къщата си

Няколко ценни съвета от Марк Кюбан

Марк Кюбан обаче също не пада по-долу, когато стане дума за нестандартни виждания. Може би именно заради това състоянието му се оценява на 6.2 милиарда долара.

Кюбан е инвестирал времето и парите си в много проекти и компании, но два негови хода изненадаха всички. Първият бе, че напуска предаването Shark Tank, от което е част от 2011 г.

В предаването на ABC Марк Кюбан бе сред инвеститорите (така наречените акули), които изслушват собственици на малки бизнеси или хора, които смятат, че идеите им струват милиони, и след това решават дали и колко да инвестират в идеята.

Марк Кюбан заяви, че следващият сезон на Shark Tank ще бъде и последен за него, но не и защо точно напуска предаването.

Другият изненадващ ход на 65-годишният милиардер е продажбата на баскетболния Далас Маверикс.

Марк Кюбан с Лука Дончич и Кайри Ървинг

Източник: GettyImages

Марк Кюбан с Лука Дончич и Кайри Ървинг

Според The Associated Press, Кюбан ще продаде мажоритарния дял в клуба на семейството, което управлява веригата от казина Las Vegas Sands. Сделката трябва да бъде завършена през следващите седмици, като се оценява на 3.5 милиарда долара.

Новият собственик на Далас ще бъде Мириам Аделсън, вдовицата на магната Шелдън Аделсън. Далас Маверикс бе един от най-зле представящите се отбори в NBA през 90-те години на миналия век, но това се промени с идването на Кюбан през 2000 г.

Илон Мъск призна грешката си, но нападна Disney и Боб Айгър с остри думи

Илон Мъск призна грешката си, но нападна остро Disney

В типичния си стил

Под негово ръководство отборът дори успя да достигне до титлата в NBA през 2011 г., предвождан от Дирк Новицки. Очакванията са новият собственик да придобие 57% от клуба, но въпреки това Марк Кюбан да остане с последната дума за баскетболните операции.