За първи път Марк Хамил изиграва Люк Скайуокър в "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда" от 1977 г., а за последен - в сериала The Mandalorian на Disney+. Ролята на великия джедай е вероятно най-известната в цялата кариера на Марк Хамил, който продължава с удоволствие да говори за "Междузвездни войни", особено в Twitter, където редовно отговаря на въпроси относно филмите.

"Междузвездни войни" - всичко, което трябва да знаем за новите филми и сериали

"Междузвездни войни" - всичко, което трябва да знаем за новите филми и сериали

Силата отново ще бъде с нас

Въпреки че актьорът е от отбора "никога не казвай никога", е категоричен, че е време да пенсионира светлинния си меч и едва ли повече ще го видим в ролята на Люк Скайуокър.

В интервю за CBS Sunday Morning 71-годишният Марк Хамил обяснява, че е благодарен за цялото щастие, което героят му е донесъл на феновете. Той обаче споделя още, че никога не е имал за цел да се превръща в икона, а просто е искал да работи.

"Искам да кажа, че истината е, че никога не съм очаквал да бъда запомнен с нещо. Просто исках да си изкарвам прехраната, като правя това, което ми харесва. И си помислих: "Е, можеше да е и по-лошо. Можех да бъда известен като най-добрия актьор, който някога е играл Адолф Хитлер, разбирате ли?" Поне Люк е възхитителен човек", казва актьорът.

Той допълва също, че не вижда причина отново да влиза в ролята на Люк Скайуокър, тъй като има толкова много други истории от вселената на "Междузвездни войни" за разказване. За тях Люк просто не е нужен. По думите на Марк Хамил той е имал своето време, което му е било напълно достатъчно.

"Междузвездни войни", Скелиг Майкъл, Севиля, Комо, Тикал и пет от локациите във филмите от поредицата, които наистина същестуват

Места от "Междузвездни войни", които наистина същестуват

Там, където ще усетим Силата

Актьорът може и да е приключил в образа на джедай, но не и с актьорството. Най-новият филм, в който участва, е озаглавен The Machine и си партнира с Бърт Крайшер.