Княгиня Мафалда Сакскобургготска е първата внучка на Симеон II и царица Маргарита и първородната дъщеря на княз Кирил и съпругата му Росарио.

Младата Мафалда от много време е посветила живота си на музиката. Майка й я насърчава да учи в Музикалния колеж в Бъркли. През 2015 г. тя издава първия си сингъл "Don't Let Go", а през май тази година излезе и първият ѝ албум Ona.

Певица, пианист и композитор, Мафалда от няколко години има участия в Лондон, Ню Йорк, а отскоро и в Мадрид. Често краси и кориците на различни модни списания. Доказателство за последното е и последната ѝ фотосесия за испанското списание Mujer Hoy, където внучката на Сиемон II говори за потеклото, за кариерата и за личния си живот.

Мафалда Сакскобургготска е родена в Лондон през 1994 г. и израства там, където баща й е известен банкер. Затова и не крие, че говори много по-свободно на английски, отколкото на майчиния си испански език. Майка й - Росарио Надал, с произход от Палма де Майорка, е една от най-красивите и известни манекенки на времето си, позната като музата на Валентино. Не може да се отрече, че днес дъщеря й прилича поразително на нея.

Мафалда Сакскобургготска, Марк Абуслейман и новианта за годежа на княгинята

Голямата новина на Мафалда Сакскобургготска

Царската внучка предприема важна стъпка в живота си

Въпреки това най-голямата дъщеря на принц Кирил не обича да я наричат нито модел, нито принцеса, нито знаменитост. Приемането на собствената ѝ идентичност помага на Мафалда да се изправи срещу предубежденията, които другите често имат за някого като нея, който от раждането си е бил неволен герой в медиите. Много често музикалната ѝ кариера например се възприема като мимолетна прищявка на "бохемска принцеса", каквато е представяна в пресата повече, отколкото би искала.

"Живеем в свят, в който всички сме много предубедени. Приех го като част от работата си като артист, знам, че също трябва да разбия предразсъдъците, които може да има към мен, като правя това, което най-много харесвам -  моята музика. И вярвам, че в един момент хората просто ще слушат песните ми. Аз съм много нормален човек. От малка съм възпитавана, че ако искаш нещо, трябва да се потрудиш, за да го получиш. Аз съм най-малко принцесата, която може да си представите", категорична е внучката на Симеон II.

Живяла дълго в Ню Йорк, преди няколко години Мафалда идва в Мадрид, но първоначално се е чувствала като чужденка там. Дълго време се притеснявала да говори на испански, защото смята, че звучи смешно, а да се отпусне ѝ е отнело немалко време.

И въпреки че се занимава с алтернативна музика основно на английски, постепенно Мафалда създава и лирични балади на испански. Сега има планирани два концерта в испанската столица през октомври. "Мадрид припозна моята музика. Дойдох за три месеца, а останах две години", разказва още тя.

Мафалда Сесилия Сакскобурготска, Шарлот Казираги, Карл Филип - 11 секси и не толкова известни кралски особи

Не толкова известни, но доста секси кралски особи

И едно българско участие

Що се отнася до личния ѝ живот, Мафалда, която се сгоди през 2022 г. за дългогодишния си приятел Марк Абуслейман, признава, че все още не мисли за деца. "В момента единственото ми дете е музиката."