Мадона редовно провокира с постовете си в социалните мрежи, но обикновено те засягат само нея или някой от близките й. Неотдавна тя отново демонстрира, че й се живее като на 20, напук на възрастта и на мнението на другите. От няколко дни обаче Кралицата на попа е подела друг вид кампания, този път на обществена тема.

Мадона, Аламалик Уилямс и как певицата отбеляза 62-ия си рожден ден

Дивият рожден ден на Мадона

Секс, наркотици и още нещо

Още преди няколко дни Мадона качи видео, с което апелира за контрол върху притежанието на оръжие в Щатите, където според нея "никой не е в безопасност".

Цитира и мъдрите думи на американската активистка за граждански права доктор Анджела Дейвис: "Повече няма да приемам нещата, които не мога да променя. Ще променям нещата, които не мога да приема."

Въпросното видео е първата публикация от поредицата с още две на същата тема, и трите са с хаштаговете #WAKEUPAMERICA и #GUNCONTROLNOW.

Вторият пост включва друг запис, в който се вижда как Мадона саморъчно залепва плакати с хаштаговете и накрая се обръща към камерата с пламенна реч.

"Чували ли сте за тази нова ваксинация в Америка? Тя ще ни запази живи, ще ни държи в безопасност", казва тя. "Нарича се контрол върху оръжието. Тя трябва да е задължителна за всички граждани."

В третата публикация Кралицата на попа става още по-конкретна и коментира смъртта на Адам Толедо (на 13 години) в края на март и на Даунте Райт (на 20) на 11 април, които бяха застреляни от полицаи в Чикаго и в Минеаполис.

Тези два случая предизвикаха протести в цялата страна и дадоха нов повод на активистите да призоват отново за реформи в полицията, уточняват от Fox News.

Не знаем за техните предложения, но според Мадона полицаите, които убиват невинни деца, "трябва незабавно да отидат в затвора до края на живота си. Без съд, без корумпирана правосъдна система."