Миналия сезон Макс Верстапен не позволи на Люис Хамилтън да надмине Михаел Шумахер по титли във F1. А поне към момента (в първите пет състезания) британецът не изглежда в най-добрата си форма, заемайки шесто място във временното класиране.

Люис Хамилтън, F1 и защо пилотът ще промени името си

Защо Люис Хамилтън ще промени името си

Уважаваме причината му

Разбира се, до края на сезона има още много състезания и обиколки, през които Хамилтън да промени и представянето, и класирането си. Но поне към момента пред него има и друг проблем, който е може би малко неочакван за повечето хора.

По принцип от няколко години FIA има правило, че пилотите нямат право да носят бижута по време на състезание. През тази обаче обаче решиха, че ще са по-строги в следенето на това дали правилото се спазва.

Което е проблем за Люис Хамилтън, който обича аксесоарите си. Преди Гран при на Маями пилотът бе принуден да свали почти всичките си бижута и пиърсинги.

Снимка 574176

Източник: GettyImages

Като според Express.co.uk, британецът е имал среща с лекаря на FIA, от когото е получил гратисен период от две състезания, за да премахне останалите си пиърсинги, които очевидно са се оказали по-трудни за сваляне. (Този на носа му например изисква лека оперативна намеса, за да бъде премахнат.) 

Този период обаче изтича в края на месеца - точно преди Гран при на Монако. Затова и се появиха слухове, че Хамилтън може да бъде отстранен от състезанието, ако не се съобрази с предписанията и изискванията.

Майкъл Джордан, Дейвид Бекъм, Люис Хамилтън, Том Брейди и снимката им от Гран при на Маями

Снимката, за която всички говорят

Тези четиримата не се събират всеки ден на едно място

Ако пълното отстраняване изглежда като по-нелогично и крайно, то почти е сигурно, че ще му бъде наложена някаква санкция. Според Тед Кравиц от  Sky Sports, Люис Хамилтън не е съгласен с действията на FIA и няма да премахне пиърсинга от носа си, което ще означава задълбочаване на войната между него и централата.