Лорън Санчес е родена в Албакърки, Ню Мексико, и по чиста случайност в същата болница, в която е роден Джеф Безос. "Само шест години разлика", казва тя. "И не питайте кой е по-стар", шеговито отбелязва Санчес в последното си интервю за Wall Street Journal. В него тя разказва за живота, за мечтите си и за това какво е да живееш с един от най-богатите, успешни и умни хора на Земята.

Лорън Санчес мечтае да бъде журналист от малка, но тъй като e диагностицирана с дислексия като дете, e посредствена ученичка. Напуска дома си на 18 и се отправя към Лос Анджелис, за да стане стюардеса. Единственият проблем - казват ѝ, е, че е прекалено тежка.

"Претеглиха ме и аз тежах 55 кг", разказва за опита си в Southwest Airlines през 1989 г. "Казаха: "Трябва да бъдеш 52 кг." Ограничения за теглото на стюардесите са  обичайна практика в авиоиндустрията по това време. 

Лорън Санчес обаче знае какво би им казала, ако това се случи сега: "Не искам да бъда стюардеса. Искам да съм пилот", какъвто в действителност е в момента половинката на Джеф Безос. Санчес често застава на пилотското място, за да вози Безос и децата им по целия свят и се старае да влиза в пилотската кабина поне три пъти седмично - за да не губи форма.

В началото на 90-те Санчес се записва в El Camino College в Торънс, Калифорния. Свързва се с учител по журналистика, който смята, че ниските й оценки не отразяват интелигентността й. "Всеки път, когато разказвам тази история, плача. Бях тествана за разлика в училище. И учителят ми каза: "Не сте тъпа. Просто сте с дислексия." Нека ви дам инструменти как да пишете", разказва тя.

Учителят дава на Санчес джобен речник, който тя носи със себе си през цялото време. "Това промени живота ми. От ученик с двойки стигнах до студент в списъка на декана и получих стипендия за USC." Тя се записва в Университета на Южна Калифорния от 1992 до 1994 г., но напуска, преди да се дипломира, когато KTVK във Финикс, Аризона, й предлага работа в ефир.

Джеф Безос, Лорън Санчес и снимките от коледната им ваканция в Сейнт Бартс

Снимките на Джеф Безос, за които всички говорят

На почивка с Лорън Санчес

"Феникс беше 17-ият по големина пазар, което беше огромна сделка за мен", казва Санчес. Тя остава там година и половина, преди да се върне в Лос Анджелис за работа във Fox Sports. В последствие се превръща в една от най-известните телевизионни водещи, която вече може да се похвали и с награда Еми. 

В момета Лорън Санчес продължава да се радва на светлината на прожекторите, само че не като водещ на новини, а като половинката от една от най-богатите и филантропски двойки в света. Успешно развива и няколко бизнеса.

Тя създава Black Ops Aviation, една от първите притежавани от жени компании за производство на филми във въздуха през 2016 г., когато осъзнава, че е една от малкото жени, които вършат работата. "Не знам защо повече жени не го правят", казва тя. 

Освен това Лорън Санчес ще ръководи изцяло женска мисия в открития космос на Blue Origin до началото на 2024 г. Човекът, който няма да се присъедини към тях, е нейният партньор, основателят на Amazon Джеф Безос. "Той ще аплодира всички нас отстрани", казва тя пред Wall Street Journal. ⁠⁠

Джеф Безос, Лорън Санчес и как посрещнаха Нова година

Щурите забавления на Джеф Безос и Лорън Санчес

Тези двамата знаят как се прави

От всички предстоящи планове, Санчес е особено развълнувана именно от ръководенето на мисията в открития космос. "Исках да бъда в ракетата, а Безос е развълнуван, че може да го направи реалност - за мен и всички жени като мен. "Лети бързо, рискувай" - това е неговият девиз. Той е много окуражаващ и развълнуван за групата, която се събра."

Лорън Санчес не крие, че да живееш с Джеф е като да имаш майсторски клас всеки ден, защото половинката ѝ непрекъснато ѝ дава страхотни бизнес съвети, от които тя често се възползва и благодарение на които има чудесни успехи.

Освен за космоса, Лорън Санчес говори и за благотворителните организации и даренията, които правят двамата. Разбира се, много са внимателни в подхода си към филантропията - в това как и на кого даряват, защото искат да се ангажират с хората, на които помагат. Двамата с Безос вярват, че климатът е най-големият проблем днес и техният най-голям ангажимент от 10 милиарда долара идва чрез фонда Bezos Earth Fund.⁠

Половинката на Джеф Безос разказва и за съвместния ѝ живот с милиардера. Описва го като невероятно забавен човек, който непрекъснато я кара да се смее. Всяка неделя сутрин той прави палачинки. "Събужда се рано. Изважда готварската книга на Бети Крокър всеки път и аз му казвам: "Добре, ти си най-умният човек на света, защо още не си запомнил това?" А той отговаря: "Най-добрите палачинки на света се правят с точните пропорции."

Двамата често спортуват заедно. Тя признава, че той е много усърден в тренировките и наистина се старае. Когато не спортуват, не ядат палачинки и не летят с хеликоптер, пилотиран от Санчес,  често прекарват време с децата. Бившата телевизионна водеща има три, а Безос - четири от брака си с Маккензи Скот. 

"Типичната събота за нас е излизане, вечеря с децата, което винаги е забавно, защото никога не знаеш накъде ще отиде разговорът с толкова много деца на едно място."

Лорън Санчес, Джеф Безос и колко добре изглежда 52-годишната половинка на милиардера

Когато половинката на Джеф Безос демонстрира секси форми

Лорън Санчес знае как да провокира

Санчес и Безос живеят в къща с историческо минало в Бевърли Хилс, построена от основателя на Холивуд Джак Уорнър, която Безос купува от медийния магнат Дейвид Гефен през 2020 г. за рекордните тогава 165 милиона долара. Двойката има други имоти, включително един в Сиатъл, където Безос основава Amazon през 1994 г., и друг във Вашингтон, окръг Колумбия, където е базиран Washington Post, който той купува за 250 милиона долара през 2013 г.