Винаги сме подозирали, че Лейди Гага не е от звездите, родени със златна лъжичка. И сме сигурни, че това е една от причините за човечността, която непрекъснато демонстрира, въпреки безусловната и световна слава, на която се радва в момента.

Лейди Гага, фондацията Born This Way и защо бе отличена с наградата Higher Ground

Лейди Гага с нова награда

Този път не е музикална

Едва ли някога ще забрави откъде е тръгнала и вероятно още помни и скромния едностаен апартамент в нюйоркския квартал "Лоуър Ийст Сайд" на улица "Стантън" 176, в който живее под наем между 2005 и 2007 г.

Преди дни от Dazed споделят, че бившето й жилище е свободно и търси нов наемател срещу скромната сума от 2000 долара на месец.

Именно докато живее на този адрес, Лейди Гага (или Стефани Джоан Анджелина Джерманота) издава и дебютния си албум The Fame, с който печели първата си награда Грами (от общо 11).

Както и предполагахме, оттогава сградата, в която се намира бившият й дом, е цяла атракция, особено за нейните почитатели. Днес Лейди Гага живее в престижния квартал "Манхатън" срещу далеч по-сериозния наем от 22 хиляди долара, но през годините няколко пъти посещава стария си дом.

Една от разходките й до бившия квартал и самата сграда дори е документирана - става част от предаването 60 Minutes с водещ Андърсън Купър, в което тя е гост през 2011 г. Двамата се опитват да влязат и в старото жилище на Лейди Гага, но тогавашният наемател не ги пуска. Сигурно защото по това време тепърва набира популярност.