Добре ни е известен фактът, че Леонардо ди Каприо е активист в борбата срещу климатичните промени. Преди около две години американският актьор дори изрази подкрепата си за протестите срещу изсичането на Пирин заради изграждане на втория лифт на Банско.

Леонардо ди Каприо и Джаред Лето в подкрепа на Пирин

Леонардо ди Каприо и Джаред Лето в подкрепа на Пирин

Световни звезди питат премиера

Сега Ди Каприо публикува в профила си в Instagram снимки от "Шествието за горите", организирано в Букурещ и други градове в Румъния, с което засвидетелства позицията си срещу изсичането на горите в страната.

Актьорът отбелязва, че над 4000 души са участвали в шествието по улиците на Букурещ, като са поискали от министерството на горите в Румъния да сложи край на незаконната експлоатация и да защити последните девствени гори в Европа.

Ди Каприо не пропусна да посочи, че всяка година 38 милиона кубични метра дървесина изчезват от горите на Румъния и че голяма част от дърветата се изсичат незаконно. Той спомена, че са извършени и стотици нападения срещу горски пазачи, като двама от тях дори са убити брутално заради това, че са охранявали тези гори.

"От Амазония до Румъния - атаките срещу защитниците на горите нарастват. Трябва да защитаваме горите и хората, които ги пазят", заключи с текст по под снимките актьорът.

Леонардо ди Каприо, Грета Тунберг и какво ги събра

Какво събра Лео ди Каприо и Грета Тунберг

Когато един природозащитник срещне друг