Лана Дел Рей е сред малкото звезди, които винаги има какво да кажат, и го правят. При това не с едно-две изречения. Разбираме я, дамата обича да пише и продължава да споделя вълненията си не само с музика, но и с думи.

Лана Дел Рей, Lеt Mе Lоvе Yоu Likе A Wоmаn, първият й сингъл и стихосбирките

Лана Дел Рей има с какво да ни изненада

Новата страст на певицата

Само преди два дни качи корицата на новия си албум Chemtrails Over the Country Club в Instagram и незнайно откъде или по-скоро защо, към него постна един гневен и странен коментар.

Странен, защото така и не става ясно към кого е насочен - вероятно защото преди това е изтрила думите, които така са я жегнали.

От плеадата й обаче се подразбира, че вероятно някой се е изказал негативно по повод черно-бялата обложка на албума й.

"Също така искам да кажа, че покрай всичко, което се случва тази година", написа Дел Рей в Instagram. "И не, не беше нарочно - това са моите най-добри приятели, щом питате. И по дяволите!"

"И както се случва, когато стане въпрос за моите невероятни приятели и тази корица", продължава Лана, "Да, на снимката има цветни хора и това е всичко, което ще кажа, но благодаря."

"Ние всички сме красива смесица от всичко - някои повече от други, което се вижда и отбелязва във всичко, което правя. За 11 години работа винаги съм била изключително приобщаваща, при това, без дори да съм се опитвала. "

И продължава: "Най-добрите ми приятели са рапъри, гаджетата ми са били рапъри. Най-скъпите ми приятели са отвсякъде, така че преди да коментирате отново темата за WOC / POC, аз не съм тази, която щурмува столицата, аз буквално променям света, като свалям живота и мислите си, и любовта си на масата, 24/7. Уважавайте го."

Не е ясно към кого точно са насочени острите критики на Дел Рей, както и дали изявлението й не е превантивно.

Не е изненадващо обаче също, че мнозина не са харесали съчетанието й на "рапъри" с чернокожите и цветнокожи хора. Думите й "Имам черен приятел" също не са допаднали на мнозина.

Лана Дел Рей, терористичните атаки в САЩ и новата й песен

Лана Дел Рей срещу тероризма

Певицата заяви позицията си

Драмата всъщност продължава от май месец, когато нападнаха Лана, че се сравнява с други жени (и по-специално с цветнокожи), за да подчертае собствената си борба. В оригиналната публикация Дел Рей споменава имената на Ариана Градне, Cardi B, Ники Минаж и Бионсе. Тогава тя директно напсува своите критици, уточняват от още Dazed.