На европейското първенство по футбол през 2016 г. Португалия би Франция с 1:0. Още тогава капитанът на отбора се закани да вземе титлата и тази година. Но ние не сме и очаквали друго от Кристиано Роналдо.

UEFA Euro 2020, Килиан Мбапе, Хари Кейн, Робърт Левандовски, Кристиано Роналдо и кои са най-скъпите играчи на Европейското първенство

Кои са най-скъпите играчи на UEFA Euro 2020

Голмайстори и играчи за милиони

Часове преди предстоящия мач днес (15 юни) между Португалия и Унгария от UEFA Euro 2020, Роналдо изпадна в откровения на тема успехи - и в личен план, и като отборен играч.

На въпроса дали са готови - и той, и останалите национали от тима му, отговаря: "Като екип все още не знаем. Това е различен турнир." И продължава с уточнението, че това не е отборът от 2016 г., футболистите са по-млади и могат да разберат дали са по-добри, или по-лоши, само на терена.

"В личен план не съм същият играч, който бях преди 18 години, преди 10 години, преди пет години. Продължавам да се адаптирам. Най-интелигентното нещо на футболиста е способността да се адаптира", продължава с откровенията Роналдо.

През всичките тези години на терена (от 18 до 36, ако трябва да сме точни) и всички спечелени титли, той смята, че винаги е успявал да се приспособи. Затова и точно с тази своя черта, плюс натрупания опит, Роналдо обяснява и успеха си.