"Не знам дали някой ви е казал, но никой от нас не знае какво правим", обявява двукратната носителка на Оскар Джоди Фостър на кръглата маса на драматичните актриси с Еми, на която са седнали няколко знаменити дами за специалното издание на Hollywood Reporter. Тя е заобиколена от още двама носители на Оскар - Никол Кидман от Expats и Бри Ларсън от Lessons in Chemistry, които кимат в знак на съгласие.

Звездата от "Истински детектив" продължава, "и това е истинската красота, да имаш свежестта да се съмняваш в себе си." В продължение на един час в The Georgian Hotel в Санта Моника това трио, заедно с Дженифър Анистън от The Morning Show, Ана Савай от Shogun, София Вергара от Griselda и Наоми Уотс от Feud, обсъждат всичко - от менторството до менопаузата. 

Всички те признават, че са лъгали на кастинги, за да получат дадена роля. Най-често лъжите им са свързани с умения, които са казали, че притежават, а всъщност не е така. Като това да яздят кон или да карат кънки на лед, а в случая на София Вергера, че умее да пее и танцува.

Повечето актриси са единодушни, че един от най-полезните съвети, който човек може да получи в началото на актьорската си кариера е да се научи да казва "не", както и това да си позволи да бъде себе си без да се сравнява с други хора и колеги, защото все пак всеки човек има свой индивидуален път, както в живота, така и в кариерата. 

"Все още имам проблеми с не. Част от това, което правим, е да се гмурнем в неща, които са дълбоко неудобни. А понякога имам нужда да бъда увещавана. Все още се ръководя по този компас", споделя Никол Кидман.

Никол Кидман и Кийт Ърбан за първи път заедно с дъщерите си на червен килим

Никол Кидман и Кийт Ърбан за първи път заедно с дъщерите си на червен килим

Двойката досега държа децата си далеч от светлините на прожекторите

Що се отнася до ролите, които играят, Дженифър Анистън не крие, че след "Приятели" ѝ се е искало да избяга от комедията и да се потопи в нещо по-мрачно - нещо, което The Morning Show ѝ дава. Признава обаче, че понякога "тъмнината" в дадена роля ѝ идва в повече и тогава има нужда от малко повече смях и комедия в живота си. 

"Чувствам се много неловко тук, защото това е любимата ми група актриси и осъзнавам, че не знам нищо за актьорството", намесва се София Вергара. След като Анистън не се съгласява с думите ѝ, Вергара продължава: "Това е реалността, наистина. Участвах 11 години в "Модерно семейство", но по някакъв начин почти играех себе си. Никога през живота си не съм ходил на курс по актьорско майсторство. И когато реша да направя нещо различно, ми е трудно, защото този мой акцент е красив, но все едно не мога да бъда учен, не мога да бъда астронавт", признава Вергара. 

Наоми Уотс пък не крие, че е сменила акцента си за толкова много различни предавания и герои, че понякога забравя как звучи собственият ѝ глас. "Защото работиш толкова усилено, за да бъдеш разбран."

Що се отнася до образите и персонажите, които играят, всички актриси са съгласни, че е важно как точно са представени пред света, защото много момичета откриват себе си в тях. Затова и често им се налага да правят промени заедно с режисьорите и особено със сценаристите. 

"През по-голямата част от кариерата си винаги съм била шокирана, че толкова много от сценариите, които прочетох, цялата мотивация за женския герой беше, че тя е била травматизирана от изнасилване. Това изглежда беше единствената мотивация, която мъжете сценаристи можеха да измислят защо жените правят нещата", признава Джоди Фостър.

Що се отнася до химията с екранните им партньори, всички дами са съгласни, че понякога се получава много лесно, но друг път изисква определена работа и репетиции и от двете страни, за да се случат нещата на екран.

"Има начин да снимате нещата. Мисля, че да разчитате само на химията е мързеливо. Важен е сценарият, как ще се случи взаимодействието. Можете буквално да бъдете насочени през него", споделя за опита си Никол Кидман, а Анистън допълва, че понякога самите зали за прослушване с милион човека в тях поставят актьорите в неизгодно положение и е "много неудобно, когато трябва да целунеш напълно непознат."

София Вергара и Джъстин Салиман са все по-открити в отношенията си

София Вергара вече не крие новия мъж до себе си

Ето кой се грижи за актрисата след претърпяната операция

Често тежкия ден на снимачната площадка влияе върху живота на актрисите, като ги кара да бъдат гневни, вглъбени и ядосани. Случва да мине време преди да могат да се отърсят от образа, който играят. След един снимачен ден в "Големите малки лъжи" Никол Кидман хвърля камък върху прозореца на дома си, защото не може да си отключи. "Струваше ми цяло състояние, но бях толкова изморена, напрегната и ядосана, че просто за момента ми изглеждаше като най-правилното решение", разказва австралийската актриса, докато София Вергара допълва, че често тялото не знае, че това, през което преминава, за да изгради образа, всъщност не е реално. 

Затова и всяка от тях си има малки трикове, за да се справя с напрежението. Понякога това е да поплачеш след дълъг работен ден (Бри Ларсън), да се оповаваш на колегата си актьор, както е случва с Никол Кидман и Наоми Уотс или да изпиеш едно мартини в компанията на приятел, както прави София Вергара. Дженифър Анистън също смята, че подкрепата на  хората от екипа, с които работиш по цял ден е от изключително значение. 

Момичетата не пропускат да поговорят и за менопаузата и за това колко е важно една актриса да се подготви за нея, защото настъпват толкова много промени в тялото и емоционалното състояние на всяка жена, които понякога пряко засягат работата ѝ. 

"Имах чувството, че ако някога се осмеля да спомена тази дума, ще бъда заклеймен като излишен, завършен, изчезнал човек. Би било кариерно самоубийство да говориш за това. Но тогава си казах: "Това няма смисъл. Ние жените сме половината от населението. Всеки ще влезе в менопауза в някакъв момент, така че защо да не говорим за това?", споделя Наоми Уотс, а всички са единодушни с нея, че както за това, така и за всички проблеми трябва да се говори, защото е важно да бъдем подготвени.