За няколко години кралицата на Йордания успя да се превърне в олицетворение на промяната и на женската еманципация. Рания е и едно от модните ни вдъхновения, но тя е много повече от стилна дама, която винаги изглежда добре.

Съпругата на крал Абдула II е майка на четири деца - две момчета и две момичета. А по-малката й дъщеря Салма преди дни даде на семейството си поредния повод да се гордеят с нея.

19-годишната принцеса е първата млада йорданка, преминала пълен курс по подготовка за пилотиране на самолет с неподвижно крило.

За тази своя заслуга, тя получи и официално признание преди дни. На събитието присъстваха родителите й и един от братята й, пише Harper's Bazaar.

През 2018 г. по-малката дъщеря на кралица Рания завърши престижна военна академия във Великобритания и продължава уверено да върви по стъпките на своя баща и своя брат.

Кралица Рания, една фотосесия за Harper's Bazaar Arabia и вдъхновяващите й думи

Кралицата от корицата

Красива, по-красива, кралицата на Йордания

Салма определено не е принцесата, която мнозина си представят. Вместо бляскав живот в рокли и на токчета, тя предпочита този в униформа и под пагон. Но междувременно продължава и мисията на майка си - да убеждава жените, че могат да постигнат всичко, което искат.