В последните месеци критиките към Летисия стават все повече. Докато доста хора са се вторачили в безупречния й гардероб, с който обаче тя не се притеснява да експериментира, други коментират обществените й изяви, скритите и явни вражди с други публични личности.

Кралица Летисия, принцеса Мари-Шантал и загърбиха ли конфликта си по време на погребението на крал Константинос

Загърби ли кралица Летисия старите вражди

Едно погребение стана причина за това

Испанската кралица за пореден път привлече вниманието към себе си по време на официална вечеря, посветена на дипломатическия корпус в страната. Заедно с крал Фелипе двамата посрещнаха посланиците на 126 държави в двореца Сарсуела в Мадрид.

За събитието Летисия беше избрала дълга и богато набрана пола в бледорозово в съчетание с бяла риза с панделка Carolina Herrera, и обувки в идентичен на полата цвят Lodi. Смятаме, че тоалетът е достатъчно елегантен за официална вечеря от този тип, но според много коментари видът на кралицата е прекалено "неглиже".

Вторият спорен момент от събитието се дължеше на посланика на Иран в Испания. Както всички останали представители на дипломатически мисии в страната, и Хасан Гашгави мина да поздрави монарсите.

И, както всички останали, се ръкостистка с крал Фелипе. На кралица Летисия обаче само се поклони леко отдалеч и я подмина Гашгави беше единственият посланик, който направи това. От Hola поясняват, че причината е политиката в страната му след революцията от 1979 г., която забранява мъже да подават ръка на жена на публично място.