Докато 2022 г. не изтече, ще чуваме за Платинения юбилей на Елизабет II постоянно. Все пак не всеки ден един монарх се задържа на престола повече от 70 години. Поредното събитие, свързано с този повод, е една изложба.

Кралица Елизабет, принц Едуард, пристигането им в Единбург за седмица на короната в Шотландия

Кралица Елизабет пак изненада всички

Отново на крака и в Шотландия

В двореца Холируд ще бъдат изложени някои от тоалетите, носени от кралицата по време на честванията.

По-специално става дума за бледосиния костюм, с който тя се появи на официалния портрет за Платинения юбилей, както и на балкона на Бъкингамския дворец по време на Парада на знамената на 2 юни тази година.

Другият тоалет от 2022 г. е смарагдово зеленият ансамбъл, с който Елизабет II беше на последния ден от празненствата за юбилей си на 5 юни. Това, разбира се, не са единствените експонати в изложбата в двореца в Единбург.

Част от нея са шапката, с която кралицата е на благодарствената служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон по време на Диамантения юбилей през 2012 г., както и яркорозовата рокля от юбилея й през 1977 г., съобщават от Royal Central.

Изложбата в Холируд беше открита непосредствено след края на посещението на 96-годишната кралица в Единбург миналата седмица и ще бъде достъпна за разглеждане до 25 септември тази година. Входът й е включен във входната такса за двореца, която е между 10 и 18.50 паунда.