Великобритания навлиза в нова ера от историята - след 70 години страната за първи път има нов монарх. Крал Чарлз вече официално влезе в длъжност, периодът на траур отмина, а работата тепърва предстои.

Крал Чарлз, официалният му монограм и с какво се различава от този на кралица Елизабет

Първата голяма промяна на крал Чарлз

Какво избра новият монарх

С новия крал беше обновен и официалният сайт на кралското семейство.

И там забелязваме доста промени. На хоумпейджа вече стоят две нови секции - за краля и за кралицата-консорт, последвани от линкове с историята и постиженията на кралица Елизабет Втора.

Снимка 586311

Източник: GettyImages

Когато пък влезем в менюто "Кралско семейство", най-напред виждаме информация за новите принц и принцеса на Уелс - Уилям и Кейт Мидълтън, последвани от информации за принц Едуард (най-малкият син на кралицата), съпругата му Софи от Уесекс, принцеса Ан (единствената дъщеря на Елизабет Втора).

Снимка 586514

Източник: GettyImages

Следват няколко по-второстепенни роднини в рода Уиндзор и чак след тях откриваме херцога и херцогинята на Съсекс - принц Хари и Меган Маркъл. Последен на страницата е поставен принц Андрю, чиито титли бяха отнети вследствие на секс скандала, в който е замесен.

Профилните снимки на официалните профили на кралското семейство в социалните медии също са сменени с такива на новия крал и кралица Чарлз и Камила.